Upplevelsehuset söker omsorgspedagog

Upplevelsehuset söker omsorgspedagog

Vi söker dig som med kompetens och erfarenhet av tidigare arbete med sinnesrum nu vill anta nytt uppdrag och bedriva verksamheten på Upplevelsehuset tillsammans med en kollega i vårt lilla team på två personer. I det dagliga arbetet sköter du underhåll, drift och skötsel av de olika sinnesrum vi har. Utifrån besökarnas intressen och behov innebär arbetet anpassning och utveckling av våra sinnesrum och miljöer som vi utformar med snoezelenmetoden som grund. I arbetsuppgifterna förekommer främst det viktiga mötet direkt med Malmöbon, men också introduktioner av hens medföljare för att ge rätt kunskap inför besökarens vistelse i Upplevelsehuset. Ett stimulerande och positivt besök i upplevelserummen kräver rätt förutsättningar och rätt fokus. Du kommer även att hålla medföljarintroduktioner med flera personer i grupp och ska kunna ta emot studiebesök i verksamheten samt hålla utbildningar. Vi ingår också i olika nätverk som har sinnesstimulering/snoezelen i sina verksamheter och i ditt uppdrag ingår att både bjuda in till samt anordna nätverk med specifika teman samt att hålla kontakt med samarbetspartners på distans.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha universitets- eller högskoleexamen (minst kandidatexamen) inom det beteendevetenskapliga området, pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi vill att du har minst två års arbetslivserfarenhet av sinnesstimulering/snoezelenpedagogik samt utbildning med inriktning kring sinnena. Du har även minst tre års erfarenhet från tidigare arbete med personer med funktionsvariation. God kunskap om AKK och tydliggörande pedagogik är för oss ett krav. Du har också stor vana av dokumentation och god datorvana då arbetet innebär administrativa uppgifter. Du är van att samordna uppdrag och är lösningsfokuserad. Du utför många praktiska moment i uppbyggnad av sinnesrummen så god fysisk förmåga krävs. Andra kompetenser som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är lyhördhet och ödmjukhet inför för det personliga mötet. Detta då vårt arbete till största delen innebär att utifrån goda relationer bygga bra kontakter och utifrån bidra med kompetens, tips och förslag som kan göra besöket hos oss än mer betydelsefullt. Du behöver vara nyfiken och ha ett intresse för att både dela din kunskap och lära dig mer om målgruppen. Tjänsten innebär till stor del ensamarbete så du behöver vara trygg med att arbeta självständigt i det personliga mötet, ansvara för att prioritera och fatta egna beslut i det dagliga arbetet. Verksamheten befinner sig i samma byggnad som Safirens DV. Vi har gemensam användning av våra sinnesrum så det är viktigt att ha förmåga att samarbeta med kollegorna i daglig verksamhet där vi utöver sinnesrummen också har en gemensam trädgård som utformas med samma pedagogik i åtanke. Vi ser gärna att du är kreativ i tanke och handling. Vi har ett stort miljötänk och du skapar gärna nytt av återvunnet material och inspireras av att utveckla rummen. Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänstgöringsgrad är 100% varav 50% är förlagda på Upplevelsehuset. Resterande 50 % som omsorgspedagog på annan arbetsplats inom enheten. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Jenny Brink
Telefon 0709-720073
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! En av våra kompetenta medarbetare går snart i pension och vi söker dig som vill ta vid när hon slutar. Är du vår nya omsorgspedagog som med engagemang och professionalism ska ta över ett unikt och utvecklande uppdrag? Upplevelsehuset är en verksamhet som ger Malmöbor möjlighet till sinnesupplevelser i olika former under lugna och trygga förhållanden i så kallade sinnesrum. Rummen riktar sig främst till personer på tidig utvecklingsnivå men alla Malmöbor som har en intellektuell funktionsnedsättning, autism eller en förvärvad hjärnskada är välkomna. Titta gärna på bilder från vår verksamhet på Instagram. https://www.instagram.com/upplevelsehuset/ Verksamheten består av två medarbetare och i dagsläget har vi öppet eftermiddagar/kvällar och varannan lördag. Förutom ett stimulerande uppdrag och bra kollegor erbjuder vi dig internutbildningar, flextid, friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla.