Stödassistenter till Listergatans LSS-boende, socialpsykiatri

Stödassistenter till Listergatans LSS-boende, socialpsykiatri

Listergatan är ett boende för personer med psykisk ohälsa, ibland i kombination med ett missbruk. Då flertalet av våra brukare börjar bli äldre, kan det tillkomma somatiska sjukdomar och även demens och då ingår omvårdnad som en del i arbetet. På Listergatan arbetar vi med brukaren i fokus med ett återhämtningsinriktat arbetssätt. Vårt mål är att, genom kompetens och ett gott bemötande, vägleda de boende i sin vardag och få dem att känna välbefinnande. Vidare ska vi stödja brukarna i sin hemmiljö och verka för att de får en bättre livskvalitet och ökat inflytande/ självständighet i sin vardag. Arbetet utförs med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Vi hjälper och stödjer brukarna med omvårdnadsinsatser utifrån deras individuella behov och önskemål enligt beviljat bistånd. I det dagliga arbetet hjälper vi brukarna med den personliga omvårdnaden, gör serviceinsatser såsom matlagning, städning, inköp och tvätt samt utför medicinska insatser på delegering av sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. I arbetet ingår också att dokumentera händelser kring de boende enligt Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen, upprätta genomförandeplaner samt att vara kontaktperson till brukare. Du har också en aktiv del i planering, och kvalitetsarbete på arbetsplatsen. På Listergatan arbetar vi på schema, med kväll/ helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
För tjänst som stödassistent har du avslutat gymnasieprogram med yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I första hand söker vi dig som har en inriktning mot socialpsykiatrin Du har ett stort intresse och erfarenhet av det socialpsykiatriska fältet. Du har vana att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt och van vid att arbeta individ- och behovsanpassat. Du har förmåga att skapa goda relationer och att arbeta efter uppsatta rutiner. Du har god samarbetsförmåga. Du är positiv, utåtriktad, flexibel och bra på att hantera oförutsedda händelser och genomföra förändringar. Du har en helhetssyn med förmåga att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen. Du är lyhörd och har förmåga att entusiasmera och motivera dina kollegor till ett gott samarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Ann-Christine Karlsson
Telefon 0734-020263
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Hemvård / personlig assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Listergatan är ett psykiatriboende fördelat på 4 vån, 4 lgh per våning. Boendet ligger vid Folkets Park i Malmö.