Stödassistent/undersköterska till team för stöd och service

Stödassistent/undersköterska till team för stöd och service

Som medarbetare i teamet ska du erbjuda stöd och service genom planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Inom teamet kan även mer hastigt uppkomna stödinsatser utföras.

Du utgår ifrån en grupplokal och tar dig till brukaren med cykel. Arbetsuppgifterna varierar beroende på brukarens behov och biståndsbeslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
* Utföra stödinsatser enligt LSS och SoL (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade och Socialtjänstlagen)
* Ansvara för att, tillsammans med brukaren, upprätta genomförandeplaner
* Säkerställa att insatser som står i brukarens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas
* Ansvara för social dokumentation kopplat till uppdraget


Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum. Stödinsatserna ska utgå ifrån brukarens individuella behov och ska främja självständighet och delaktighet. Stödinsatserna ska utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Medarbetare i teamet ska vid behov kunna utföra delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser samt insatser med stöd av egenvård.


Kvalifikationer
Gymnasieexamen från vård- och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Erfarenhet av arbete med personer med fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Meriterande:
Erfarenhet av arbete med personer med missbruk.
Specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning/LSS inom vård- och omsorgsprogrammet.
Fördjupning inom socialpsykiatri.

Då arbetet kräver att du kan vara flexibel och bemöta personer med olika stödbehov läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Teamen är under uppbyggnad och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete är därför meriterande.

Då arbetet ofta innefattar ensamarbete är det viktigt att du kan arbeta självständigt. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på samarbetsförmåga och med en föränderlig arbetsdag är det viktigt att du är flexibel och med lugn kan förhålla dig till ändrade omständigheter.
Eftersom kommunikation, dokumentation och administration är viktiga delar i verksamheten förutsätter arbetet att du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift.

Du måste ha god datorvana.

I verksamheten sker förflyttningar mellan brukare med elcykel/cykel. Du behöver därför kunna cykla.Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Kontroll av belastningsregister kommer att genomföras då arbete med barn förekommer.

Löpande urval kommer att ske under annonseringen.

Annonsen avser tillsvidareanställning inom förvaltningen med placering inom teamet till och med 2021-12-31. Om verksamheten därefter övergår i en permanent verksamhet, kvarstår placeringen i teamet. Annars övergår anställningen till en resurspool för funktionsstödsförvaltningen alternativt förflyttas till ledigförklarade tjänster inom funktionsstödsförvaltningen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.


Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Sara Larm
Telefon 0704-345960
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!