Stödassistent natt till verksamhet myndighet och socialpsykiatri pk3

Stödassistent natt till verksamhet myndighet och socialpsykiatri pk3

Som stödassistent ger du stöd och service efter brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. Stödinsatserna utgår från brukarens individuella behov för att främja integritet och delaktighet i beslut. Insatserna utförs med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du ska också stödja den enskilde genom att följa med på olika sociala aktiviteter. Du samverkar med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners såsom t.ex. INM. I din roll som stödassistent ingår även att arbeta aktivt med återhämtning. Vi använder oss av Life Care som dokumentationssystem. Vi arbetar förebyggande då det gäller vår arbetsmiljö genom systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi följer vår arbetsplan som säkerställer att vi når uppsatta mål och utvecklas som verksamhet både utifrån långsiktiga och kortsiktiga mål som vi tillsammans formulerat utifrån vårt LSS-uppdrag. I tjänsten fokuseras teamarbete och samarbete, att dela med sig av kunskap, erfarenheter och arbetssätt för att driva verksamheten framåt på ett flexibelt och smidigt sätt. Tjänsten som stödassistent innebär att du arbetar vaken natt både vardagar och helger enligt schema. Vidare är du schemalagd att delta på APT dagtid en gång/månad.

Kvalifikationer
För tjänst som stödassistent har du avslutat gymnasieprogram med yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I första hand söker vi dig som har erfarenhet av socialpsykiatri. Individinriktat arbete med personer inom LSS är ett krav. Vi söker dig som har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har en följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig. Som person är du trygg i dig själv, har ett respektfullt och varmt förhållningssätt och är tydlig och kommunikativ. För dig är det lika viktigt att samarbeta såväl internt som externt. Likaså är det av vikt att kunna ta egna initiativ med fokus på möjligheter, lösningar och flexibilitet. Det kommer naturligt för dig att bidra till ett positivt och prestigelöst arbetsklimat. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation. Vidare har du ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga, kollegor samt andra samarbetspartners. Det är av vikt att du har datorvana och är säker i din dokumentation samt att du besitter goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Innehar du B-körkort räknas det som en merit. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Vi månar om vår personal med kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Tjänsten som stödpedagog tillsätts under förutsättningen att vederbörliga beslut tages. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Intervjuer kommer att bokas in löpande under ansökningstiden. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Anita Brycki
Telefon 070-3426550
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Tornspiregatans LSS PK3 är ett boende för personer med psykiska funktionshinder enligt personkrets 3. Verksamheten erbjuder stöd till återhämtning och bygger på värderingar som självbestämmande och delaktighet. Verksamheten har åtta lägenheter, varav sex finns i huvudbyggnaden och ytterligare två i ett annex på gården. Personerna boende på Tornspiregatan är beviljade insatsen bostad med särskild service enligt LSS 9 § 9 för vuxna. Boendet är bemannat dygnet runt. Verksamheten följer utöver LSS-lagen, Malmö stads egen-LSS-plan och politiskt styrda effektmål. Arbetet med brukaren grundas på den enskildes genomförandeplan, vilken upprättas tillsammans med brukaren utifrån dennes behov av stöd och service.