Sommarjobb inom Personlig assistans

Sommarjobb inom Personlig assistans

Som personlig assistent ger du stöd och service efter brukarnas behov och önskemål i dennes hem. Ditt arbete består av planerade stödinsatser, omvårdnadsarbete och aktiviteter tillsammans med brukaren. Insatserna syftar till att främja brukarens integritet, självbestämmande och delaktighet i samhället enligt LSS-lagens intentioner. Det innebär att arbetsuppgifterna hos olika brukare varierar.

I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation i våra verksamhetssystem.

Du samverkar också med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners.

Arbetet sker enligt schema som kan vara dag-, kvälls-, natt- och helgtjänstgöring. Vi utför personlig assistans i hela Malmö stad.

Kvalifikationer
För att arbeta som personlig assistent är det önskvärt att du har avslutade och godkända studier från omvårdnadsprogrammet. Du kan även ha annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser positivt på om du har avslutade eller pågående studier vid universitet/högskola eller YH inom exempelvis funktionshinderområdet, pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap.

Det är positivt om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och kunskap om LSS.

Vi söker dig som har ett professionellt bemötande, är lyhörd och utför ditt uppdrag med brukaren i fokus. Du behöver också ha god samarbetsförmåga, vara ansvarstagande och ta initiativ.

Stor vikt läggs vid brukarens önskemål och behov.
Du måste ha datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Du som söker ska ha fyllt 18 år.

Rekrytering sker löpande under annonstiden.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Kommunal
Telefon 040-345504
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 juni 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Funktionsstödsförvaltningen arbetar för allas rätt att fungera olika. Genom stöd, service och omvårdnad möjliggör vi tillsammans att Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning kan leva ett självständigt och gott liv. Mer information om oss och vårt uppdrag hittar du under Övrigt.

Vi välkomnar dig att jobba som personlig assistent i sommar!

I arbetet gör du det möjligt för brukaren att leva som hen önskar i och kring den ordinära bostaden. Brukarnas varierande funktionsnedsättningar, behov, önskemål, familjesituation mm innebär att du får ett omväxlande arbete. Ditt arbete har stor betydelse för brukarna.
Tveka inte att söka!