Resurschef inom funktionshinderområdet

Resurschef inom funktionshinderområdet

Uppdraget är nytt sedan ett år tillbaka och tillsammans utvecklar vi resurschefsteamet för att hitta de bästa arbetsformerna som skapar mervärde i verksamheten och för våra brukare. Tillsammans arbetar vi för att våra arbetsdagar präglas av ett positivt arbetsklimat och en god arbetsmiljö och du blir en värdefull medlem av resurschefsteamet. Som en av våra fem resurschefer kommer du att ersätta sektionschef vid vakans/frånvaro och därmed leda och fördela arbetet i verksamheten. Du ansvarar då för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden under en tidsbegränsad period. Uppdraget kan även innebära att du: * Tillfälligt avlastar chefer med olika punktinsatser, exempelvis tar över någon eller några administrativa uppdrag vid temporär hög belastning. * Om en extra ordinär händelse inträffar på ett boende går du in och tar över de löpande arbetsuppgifterna, medan aktuell sektionschef arbetar med det inträffade. * Stödjer verksamheterna med rekrytering. Det innebär att genomföra hela processen som leder till anställning, framför allt vid rekrytering av timavlönade medarbetare.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha universitets- eller högskoleexamen (minst kandidatexamen) inom det beteendevetenskapliga området, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du genomgått ett ledarutvecklingsprogram är det meriterande. Vi vill också att du har flera års arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet varav minst tre års erfarenhet av arbetsledning inom LSS eller SoL och du behöver ha erfarenhet av rekryteringsarbete. Har du erfarenhet av arbete inom HSL eller myndighetsutövning är det meriterande. Du är van vid samverkan/samarbete med olika myndigheter och organisationer och har god vana av arbete med olika IT-verktyg och rapporterings- och uppföljningssystem. Andra kompetenser och erfarenheter som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är god ledarskapsförmåga och att kunna samarbeta och kommunicera bra med andra. Du har också förmågan att strukturera, organisera och prioritera aktiviteter effektivt och du kan lätt förhålla dig till ändrade omständigheter. Har du dessutom ett prestigelöst förhållningssätt, är analytisk och ser sakers långsiktiga betydelse är du absolut den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Vi kommer att påbörja rekryteringsarbete med första urvalsintervjuer v 14. Vi ber därför dig som söker tjänsten ha detta i åtanke när du planerar din tid. Utdrag ur belastningsregister krävs, utdrag kan beställas på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/ Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Ola Nederman
Telefon 0768-825307
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Vårt uppdrag är viktigt och tillsammans arbetar vi för att stärka individens möjlighet att bli mer självständig, kunna formulera egna mål och påverka hur stödet utformas i verksamheten. En av våra kompetenta resurschefer flyttar nu och vi önskar henne lycka till med flytten och det nya uppdraget och vi söker hennes efterträdare. Är du erfaren chef och vill anta ett nytt och spännande uppdrag? Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och som utmanas av en föränderlig vardag. Du uppskattar nya sammanhang och vill bidra med din kompetens. Som chef i funktionsstödsförvaltningen erbjuder vid dig stöd i ditt uppdrag via kompetenta chefskollegor, ledarforum/ledarnätverk eller mentor och vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla.