Omsorgspedagog till daglig verksamhet enligt LSS

Omsorgspedagog till daglig verksamhet enligt LSS

Arbetet innebär att aktivera och handleda brukare med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism i deras dagliga verksamhet. Vi arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt. Omvårdnadsuppgifter förekommer utifrån brukarens stödbehov. Tillsammans med övrig personal arbeta med planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten. Du som omsorgspedagog har som ansvar: - att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten - stödja övriga medarbetare i upprättande, uppföljning/utvärdering av genomförandeplaner. - kvalitetssäkra genomförandeplaner, handlingsplaner och övrig dokumentation. - pedagogik och beslutade metoder implementeras i arbetet med brukaren. - följa upp användandet av pedagogik och beslutade metoder och vilket resultat som uppnås. Du förväntas delta aktivt i eventuella förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa. I arbetet ingår att söka kunskap och hålla sig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha universitets- eller högskoleexamen (minst kandidatexamen) inom det beteendevetenskapliga området, pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning samt minst ett års arbete inom LSS. Tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik är ett krav. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av arbete med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation). Du bör ha erfarenhet att leda olika pedagogiska resonemang utifrån varje enskild brukares behov samt att skriva genomförandeplaner och handlingsplaner. Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som omsorgspedagog arbetar du i nära samarbete med brukarna och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ. Då man möter många olika brukare och kollegor ställs höga krav på social smidighet, självständighet och en trygghet i sig själv. Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och som medarbetare måste du vara flexibel och kunna skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du är bra på att hantera stress, kan förhålla dig till snabba förändringar och förändrade förutsättningar. Du måste ha datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har god kunskap om dokumentation. Körkort är krav på Lorensborgsgatans tvätteri och transport.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal och att erforderliga beslut fattas. Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen. Vi tillämpar löpande rekrytering. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693 . Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Samtal från rekryteringsfirmor undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Ylva Skoglund
Telefon 0734-354678
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 apr (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Daglig verksamhet enligt LSS, Kronan och Lorensborgsgatans tvätteri och transport, söker nu två omsorgspedagoger. Kronan erbjuder främst av gruppaktiviteter som exempelvis: skapande med färg/form/textil, musik/dans, spel, promenader, sortering m.m. Det finns också inslag av enskilda aktiviteter. Verksamheten har även ett samarbete med en secondhand affär, tömmer boxar och sorterar kläder. Verksamheten arbetar med AKK (alternativ kompletterande kommunikation) En aktivitet är TAKK kör, där man sjunger och tecknar till musik. Lorensborgsgatans tvätteri och transport är en verksamhet som har tvättuppdrag åt olika verksamheter. Vi tvättar arbetskläder och sköter även transporten av tvätten. Det är en relativt nystartad verksamhet som har bara funnits i ett år. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Som medarbetare erbjuder vi dig internutbildningar, vi tillämpar flextid, har friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla. Låter detta som ett uppdrag för dig? Vi ser fram mot din ansökan!