Omsorgspedagog till LSS-boende

Omsorgspedagog till LSS-boende

I din roll som omsorgspedagog ger du pedagogisk och vardagsnära handledning till dina kollegor i arbetet med brukarna.
Som pedagogiskt ansvarig har du ett beslutmandat i det pedagogiska arbetet. Du ska initiera, driva, utveckla och samordna pedagogiska frågor i team och i personalgruppen.

Du ska delta aktivt i förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa. Ansvara för att de metoder som beslutats att verksamheten skall använda, implementeras i verksamheten och i arbetet med brukarna. Följa upp användandet av beslutade metoder och följa upp/utvärdera vilka resultat som uppnås.
Vara garant för att genomförandeplaner och övrig dokumentation av brukaren är av god kvalitet. Söka kunskap och hålla dig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS-området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

I dina arbetsuppgifter på gruppbostaden ingår även personlig omvårdnad, tvätt, städ, och matlagning.
Tjänsten innebär att du arbetar dag, kväll samt helgtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer
För tjänsten som omsorgspedagog söker vi dig som har kandidatexamen från ett treårigt högskoleprogram med pedagogisk inriktning, beteendevetenskaplig inriktning, eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Erfarenhet av mer än 2 års arbete i LSS-verksamhet är starkt meriterande.
God kunskap om LSS och funktionsnedsättningar är ett krav.
Erfarenhet av ledarroll eller arbete med att arbetsleda andra är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort är meriterande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen.
Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Åsa Alidasdotter
Telefon 0729-732924
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Ida Nilssonsgatans gruppbostad är en fristående villa i Oxie bestående av fem brukarlägenheter, samt gemensamma utrymmen och personalutrymmen. Målgruppen är personkrets 1, med inriktning autismspektrumstörning och lindriga till måttliga begåvningshandikapp. Brukarna är i åldern 33 till 53 år fördelade på fyra män och en kvinna. Medarbetarna består av åtta stödassistenet, två stödpedagoger och en omsorgspedagog.