Enhetschef till strategiska avdelningen i funktionsstödsförvaltningen

Enhetschef till strategiska avdelningen i funktionsstödsförvaltningen

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten samt ansvar för att leda och fördela arbetet inom enheten som består av ca 16 medarbetare. I rollen som enhetschef ansvarar du både för att i samverkan med andra aktörer, strategiskt planera utvecklingsarbetet inom de områden som finns i enhetens uppdrag samt att arbeta som första linjens chef med ansvar att leda och fördela arbetet inom enheten. Tillsammans i enheten skapar ni en effektiv och ändamålsenlig organisering som svarar mot det behov av stöd som verksamheten har för att klara uppdraget. Då avdelningen är i en uppbyggnadsfas förväntas du arbeta med ett brett perspektiv inom fältet, t.ex. genom omvärldsanalys och i samverkan med övriga enhetschefer och andra aktörer. En självklar källa till kunskap är representanter från verksamheten eller brukarorganisationer. Ett viktigt fokusområde för dig, dina kollegor i ledningen samt medarbetarna, är att utveckla former för internt och externt samarbete mellan avdelningarna inom funktionsstödsförvaltningen samt mellan förvaltningarna i Malmö stad. Du har stöd i ditt uppdrag från chef, kollegor, chefsstöd och från förvaltningens ekonomi-, HR- och kommunikationsavdelningar. Inom Malmö stad erbjuds även kommungemensam arbetsmiljöutbildning, mentorskap och ledarskapsdagar. Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Du som söker måste ha universitets-/högskoleexamen om minst 180 hp lämpligt för uppdraget, exempelvis inom samhälls- eller beteendevetenskap. Har du chefs- eller ledarskapsutbildning är det meriterande. Vi vill att du har chefs- eller ledarerfarenhet och att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete. Du ska ha arbetslivserfarenhet inom något av förvaltningens uppdragsområden samt erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av projekt- eller processledning är detta meriterande. Vi söker dig som har förmåga och intresse att arbeta såväl strategiskt som operativt och du förstår sakens långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Din ledarskapsförmåga är god och du skapar engagemang och delaktighet och förutsättningar för att verksamheten bedrivs och utvecklas med hög kvalité. Tillsammans når ni uppsatta mål för verksamheten inom givna tidsramar. För att trivas och lyckas i uppdraget är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och du att leder dina processer genom samverkan och delaktighet. Du är tydlig, kommunikativ och relationsskapande och tycker om att ha roligt på jobbet. Vi förutsätter att du har god förmåga att kommunicera i svenska i tal och skrift och är bekväm med att ta del av- eller kommunicera information på engelska. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och inte minst Malmöbornas bästa. Låter detta som något för dig? Välkommen att söka tjänsten! Våra första urvalsintervjuer kommer att ske under perioden 10-11 oktober och slutintervjuerna sker den 23 eller 25 oktober. Vi uppmanar därför dig som är intresserad av tjänsten att vara tillgänglig under dessa datum.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Sophia Nordström
Telefon 0734-424694
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Strategiska avdelningen söker nu en enhetschef som vill vara med och utveckla förvaltningens arbete. Vi sitter tillsammans med förvaltningsledningen och övriga stabsavdelningar i ljusa och tillgängliga lokaler i centrala Malmö och det finns goda pendlingsmöjligheter. Har du ett driv och ett strategiskt tänk, läs då vidare och sök!