Fritidsassistenter sökes till Rörsjöns fritidsgård!

Fritidsassistenter sökes till Rörsjöns fritidsgård!

Tillsammans med ungdomar och arbetslag planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang. Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget. Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring där vissa tider sker arbete utanför din ordinarie arbetsplats.

Kvalifikationer
Du som söker har gärna en folkhögskoleexamen till fritidsledare. Vi söker även dig med annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, då kombinerat med erfarenhet av arbete med fritidsgårdens målgrupp. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdens målgrupp samt om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Även utbildning i coachande förhållningssätt är meriterande, likaså erfarenhet av eget ideellt engagemang. För att lyckas i rollen som fritidsassistent är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad och relationsskapande samt har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen. Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete såväl som i den egna arbetsgruppen som med externa kontakter. Då vi förväntas skapa tvärsektoriella samarbeten både inom och utanför kommunala verksamheter är det viktigt att du är professionell i din roll och kan fungera som ambassadör för verksamheten och för Malmö stad samt är en god nätverkare. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Övriga språk kan beroende på verksamhetens behov vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Då medarbetare på fritidsgårdsavdelningen kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mirella Mohamud
Telefon 0708-612079
Email Mejla Mirella Mohamud
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Fritidsförvaltningen Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Arbetsplatsen - Fritidsgårdsavdelningen Under fritidsförvaltningens fritidsgårdsavdelning drivs ett 20-tal fritidsgårdar runt om i staden med verksamhet riktad till målgruppen 6-18 år. Fritidsgårdarna ska erbjuda en meningsfull fritid för unga i området och bidra till att ge barn och unga en framtidstro och förutsättningar att göra positiva livsval. Fritidsgårdsavdelningen befinner sig de kommande åren i en stark utvecklingsfas med målet att skapa Sveriges bästa fritidsgårdar. Under fritidsgårdsavdelningen drivs bland annat Rörsjöns fritidsgård. Målgruppen är barn och unga från årskurs 6 och upp till 18 år. I januari 2020 inviger vi våra helt nyrenoverade lokaler på Sallerupsvägen i hjärtat av Värnhem. Verksamheten kommer att kunna erbjuda ett stort antal aktiviteter som till exempel matlagning, temakvällar, gruppverksamheter, läxläsning och kreativ verksamhet. Till Rörsjöns fritidsgård söker vi nu fritidsassistenter som har ett genuint intresse för arbete med barn och unga som kommer att arbeta i en verksamhet där det finns stora förutsättningar att utvecklas både som person och fritidsassistent. Tjänsterna som vi söker medarbetare till avser en tillsvidareanställning samt ett vikariat på sex månader med möjlighet till förlängning. Du kommer att bli anställd på fritidsgårdsavdelningen med placering på Rörsjöns fritidsgård.