Redovisningsekonom / redovisningsassistent till Festool

Redovisningsekonom / redovisningsassistent till Festool

Tjänstebeskrivning

Har du några års erfarenhet av löpande redovisning? Är du en initiativtagande och ansvarstagande person som vill arbeta på ett företag som värnar om sina anställda?
För Festools räkning söker vi nu en ekonom till deras svensk-/danska kontor i Malmö för att täcka ett längre föräldravikariat. Uppdraget startar i maj 2020 med möjlighet till anställning ute hos kund.

I tjänsten som redovisningsekonom/redovisningsassistent på Festool kommer du huvudsakligen att arbeta mot dansk marknad och i nära samarbete med en kollega som ansvarar för den svenska marknaden. På en liten ekonomiavdelning är det dock viktigt att samarbeta över gränserna och stötta upp även på den svenska marknaden vid behov.
Du rapporterar till Ekonomichef.

I rollen som redovisningsekonom/redovisningsassistent kommer tyngdpunkt ligga på den löpande bokföringen i affärssystemet SAP. Du kommer bland annat arbeta med följande arbetsuppgifter:
 • Kundreskontra/leverantörsreskontra
 • Löpande bokföring
 • Bank (in-/utbetalningar)
 • Avstämningar av främst kund-/leverantörsreskontra och bank
 • Momsredovisning
 • Lön (VISMA-datalön)
 • Reseräkningar
 • Månadsbokslut
 • Övrig administration
Krav på person

För att lyckas i tjänsten söker vi dig som är en mer erfaren redovisningsassistent alternativt redovisningsekonom med minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare stämmer du även in på följande:
 • Gymnasieekonom och/eller eftergymnasial ekonomisk utbildning alternativt tillgodogjort dig denna kompetens via yrkeserfarenhet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Vidare är det meriterande om du även kan kommunicera på danska.
 • Vidare är det meriterande om du tidigare arbetat i SAP (redovisning) och VISMA-datalön eller andra likvärdiga program.
 • God datoranvändare och praktisk erfarenhet i MS Office. Framförallt är det av vikt att du kan göra beräkningar i Excel och har ett intresse av att vidareutveckla dina kunskaper i detta program.
För att lyckas i rollen som redovisningsekonom/redovisningsassistent på Festool är det av stor vikt att du är en god kommunikatör såväl med interna som externa kontaktytor. Du kommer ges stort eget ansvar i tjänsten vilket ställer krav på att du som person är lösningsfokuserad, besitter en god prioriteringsförmåga och är resultatorienterad. Vidare arbetar du noggrant och har en god logisk och analytisk förmåga. Vi värdesätter även högt att du är en lojal lagspelare som vill vara med att bidra och komma med initiativ för att utveckla ekonomiavdelningen och företaget.

Övrigt

Start: Maj 2020 tom augusti 2021, med möjlighet till anställning hos kund
Omfattning: Heltid alt. deltid utifrån önskemål
Arbetstid: Kontorstid, flextid
Plats: Malmö- Fosie

Uppdraget ingår i vår uthyrningsverksamhet vilket innebär att du kommer att vara anställd av PerformIQ, men arbeta ute hos en av våra kunder. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Carolin Ericsson på 073-353 75 04. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Din ansökan registrerar du enkelt genom att klicka dig vidare genom denna annons, fylla i dina kontaktuppgifter och bifoga dina egna dokument. Vänligen respektera att vi inte behandlar ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisningsekonom, redovisningsassistent, ekonomiassistent, ekonom, redovisning, bokföring, svenska, danska, SAP, Festool
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 25 mars 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Festool har sedan 1925 utvecklat och tillverkat innovativa el- och tryckluftsverktyg till snickeri-, bygg-, måleri- och fordonsindustrin. Sedan grundandet har Festool vuxit till ett internationellt marknadsledande företag som fortfarande är familjeägt inom grundarfamiljen. Från vårt svensk-/danska huvudkontor i Malmö styr vi marknadsföring, försäljning, service och administration gentemot den svenska och danska marknaden. På kontoret arbetar ca 25 personer, varav många talar både svenska och danska, och totalt med säljkårer i båda länderna är vi knappt 45 anställda. Vi säljer våra produkter genom professionell fackhandel såsom järnhandel, byggmarknad och målerihandel. Läs mer på festool.se samt festool.dk