Upphandlare och entreprenadombud till Fastighets- och gatukontoret

Upphandlare och entreprenadombud till Fastighets- och gatukontoret

Upphandlings- och entreprenadenheten ansvarar för samtliga upphandlingar en stor variation från varor och tjänster för stadens arrangemang till tekniska konsulttjänster och anläggningsentreprenader - som görs inom fastighets- och gatukontoret. Vi arbetar också som stadens ombud i genomförandet av våra entreprenader.

Tjänsten som upphandlare och entreprenadombud är en omväxlande och övergripande tjänst på beställarsidan. Du blir en viktig del i byggandet av det framtida Malmö. Eftersom tjänsten innefattar både att genomföra upphandlingar och att vara Malmö stads ombud i genomförandet av projektering och anläggning behöver du ha gedigen erfarenhet av antingen rollen som upphandlare och/eller av entreprenadombudsrollen.

Hos oss ser vi det som en självklarhet att vi kompletterar och utvecklar de delar i din kompetens som behövs för att du ska kunna lyckas i båda rollerna.

Upphandlingarna avser både ramavtal och kontrakt där du arbetar med allt ifrån behovsanalys till skrivet avtal. När upphandlingarna är genomförda har du möjlighet att i ombudsrollen få vara med i genomförandet av kontrakten. I rollen som beställarens ombud företräder du kommunen och har befogenhet att med bindande verkan träffa ekonomiska och andra uppgörelser med våra leverantörer. Arbetet innebär att med stort ansvar delta i hela genomförandeprocessen.

Enheten består av engagerade och kompetenta medarbetare och du får möjlighet att bli en del i en kollegial arbetsmiljö där du samarbetar med många olika kompetenser.

Vi kan erbjuda många spännande arbetsuppgifter i en dynamisk omgivning där vi också erbjuder löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.


Kvalifikationer
Vi söker dig som kommer ifrån en bakgrund som upphandlare, entreprenadombud eller bådadera. Oavsett bakgrund är du affärsinriktad och har flerårig erfarenhet av ditt område.
Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.

Om din bakgrund ligger inom upphandling, så har du flera års erfarenhet antingen inom offentlig verksamhet eller inom näringslivet. Erfarenhet av upphandlingar inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU) är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av relevanta regelverk som ABK09, AB04, ABT06 och AMA. Har du erfarenhet inom upphandling av entreprenader är även detta meriterande.

Har du istället en bakgrund som entreprenadombud eller motsvarande så har du flera års relevant erfarenhet från byggbranschen. Det är meriterande med goda kunskaper om och erfarenhet av LOU så väl som inom upphandling av entreprenader.

Oavsett vilken bakgrund du kommer ifrån är erfarenhet av förhandlingar, avtalsskrivning och avtalsuppföljning meriterande.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Arbetet innebär ett stort ansvar med många befogenheter varför vi också ställer krav på affärsmässighet, integritet, noggrannhet och lojalitet.

Det är viktigt att du kan behärska svenska i både tal och skrift på ett korrekt och obehindrat sätt.

Kraven är höga men vi utlovar ett stimulerande jobb med många trevliga kollegor.
Välkommen till oss!

I den här rekryteringen kan vi komma att tillämpa löpande intervjuer.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Franciska Nermark
Telefon 040-34 14 20
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.