Projektledare, med fokus på att genomföra Malmö stads största satsningar på infrastruktur någonsin!

Projektledare, med fokus på att genomföra Malmö stads största satsningar på infrastruktur någonsin!

Malmö ska genomföra de största satsningarna på infrastruktur och stadsutveckling sedan Citytunneln - 4 miljarder! Vill du vara med att arbeta på en av Sveriges snabbast växande kommuner? Du kommer bidra till den spännande tillväxtresan vi har framför oss! Storstadspaketet innebär utbyggnad av 8 el busslinjer, 14 nya cykelvägar (ca 30 km) samt utbyggd pågatågstrafik på Malmöpendeln och Lommabanan. Dessutom innebär uppdraget att 26 750 bostäder ska byggas i Malmö. Fastighets- och gatukontoret söker projektledare för alla faserna i genomförandet (förstudier, fördjupade utredningar, projektering, entreprenad) av storstadspaketet, som kommer vara en grund i Malmös fortsatta stadsutveckling. I huvudsak innebär uppdraget att ansvara för att driva och delta i projektet, antingen hela vägen från planering till genomförande av att planera samt genomföra ny- och ombyggnad av gator och annan allmän platsmark eller med mer fokus på planeringsprocessen eller genomförandeprocessen beroende av din expertis. Projektledningsuppdraget kommer därmed att innefatta möjlighet att arbeta genom projektets olika skeden från utredning till genomförandefas tillsammans med konsulter och experter inom berörda fackområden. Som projektledare ansvarar du för projektledning, styrning av konsulter och svara för kostnadsuppföljning, budget och ekonomisk uppföljning i projekten. I din roll som projektledare kommer du att ta fram underlag för politiska beslut och skriva tjänsteärenden till nämnd. I arbetsuppgifterna ingår även att bidra med din fackkunskap inom fastighets- och gatukontorets övriga verksamhetsområden. Arbetet kommer att ske i nära samarbete mellan olika kompetensområden på fastighets- och gatukontoret, i samarbete med de övriga förvaltningarna inom Malmö stad samt med externa aktörer såsom Skånetrafiken.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning t.ex. väg och vatten, trafikinriktning eller motsvarande. Även du som har högskoleexamen inom samhällsplanering/stadsplanering är också aktuell att söka. Du har flera års aktuell arbetslivserfarenhet inom ditt utbildningsområde som projektledare kopplat till stadsutveckling och/eller trafikutformning i städer. Du behärskar svenska flytande i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska. Du har god förmåga att leda projekt där många olika intressen ska samordnas, och du har mycket god kompetens när det gäller att kommunicera och samarbeta, analysera och strukturera. Du är en person med hög genomförandeförmåga som trivs i en ledande roll där du får driva projekt framåt tillsammans med andra men du ska även känna dig bekväm i rollen som projektmedlem som arbetar under en kollegas ledning. Med en föränderlig arbetsdag och varierande arbetsuppgifter är det också viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till förändrade omständigheter. För att lyckas i rollen har du en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam och arbetar resultatinriktat för att säkerställa att projekt uppnår uppsatta mål. Arbetet innebär många kontaktytor varför vi ser att du motiveras av att bygga nätverk och skapa goda och långsiktiga relationer. Vad erbjuder vi dig? Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb tillsammans med kreativa kollegor med många olika kompetenser inom stadsutveckling. Om du är nyfiken och modig kan du pröva nya vägar och arbetssätt för att genomföra kreativa idéer. Du får frihet att planera, organisera och styra ditt arbete på egen hand. Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Du kommer att få cirka 450 kollegor inom förvaltningen, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Malmö stad. Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och personliga brev. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Martin Warmark
Telefon 040-341000
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Stadsutvecklingen i Malmö sker i en rasande takt och det är många som vill bosätta sig/etablera sig i vår stad. Här har fastighets- och gatukontoret en betydande roll, som ansvarig för exploatering och trafikinfrastruktur. Vi står just nu i startgroparna för att förverkliga det så kallade Storstadspaketet - ett fyramiljardersprojekt som kommer genomsyra stora delar av förvaltningens arbete de kommande åren, och som också kommer ha stor påverkan på Malmöbornas vardag. Storstadspaketet innebär en kraftfull satsning på en hållbar stadsutveckling i ett växande Malmö. År 2050 beräknas det vara 500 000 invånare som ska samsas om utrymmet i staden där man ska leva, bo, verka och transportera sig.