Utredningssekreterare sökes till förskoleförvaltningen

Utredningssekreterare sökes till förskoleförvaltningen

Som utredningssekreterare på utvärderingsenheten kommer du att få varierade och spännande arbetsuppgifter. Det handlar om att genomföra utredningar, bland annat i form av uppföljningar och analyser, på övergripande nivå inom förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Som utredningssekreterare kommer du också att ta fram, bearbeta och analysera statistiska material. I vissa fall ingår det även att ta fram styrdokument eller stödmaterial kring enhetens och förvaltningens processer. Arbetsuppgifterna innefattar att bereda och handlägga beslutsunderlag och ärenden till förvaltningens ledning och nämnd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen med samhällsvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete inom statlig eller kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har insikt i de nationella styrdokumenten inom utbildningsväsendet liksom erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete inom utbildningsväsendet. Det är också en fördel om du har kompetens och vana att hantera statistiskt material. Du förväntas ha god datorvana och akademisk nivå i svenska språket, både i tal och skrift. Du bör kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Som person är du analytisk och har lätt för systemförståelse. Du är både noggrann och flexibel. För att lyckas i uppdraget som utredningssekreterare krävs det också att du har integritet, lyhördhet samt en ödmjukhet och förståelse för komplexiteten i uppdraget. Varmt välkommen med din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Moa Morin
Telefon 0709-74 10 13
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningen utvärderingsenhet är en del av förvaltningens avdelning för kvalitet och myndighet. Avdelningen ska ha ett helhetsperspektiv på förskolans kvalitet i alla utbildningsområden, för att kunna bistå huvudmannen i att skapa likvärdiga förutsättningar för alla enheter. Målet är att alla förskolor ska ha en god och likvärdig kvalitet. Utvärderingsenhetens främsta uppdrag är att genomföra förvaltningsövergripande utredningar och analyser. Inom ramen för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå ansvarar utvärderingsenheten för uppföljning och analys av kvalitet och förutsättningar i kommunens förskola. Det innebär att enhetens arbete inriktas mot att följa upp och analysera kvalitet från enhets- till huvudmannanivå och utifrån detta identifiera utvecklingsbehov utifrån ett kommunövergripande perspektiv. Uppföljning och analys ska visa hur förutsättningarna för och genomförandet av utbildningen påverkat måluppfyllelsen. De metoder som tillämpas vid uppföljning och analys ska utgå från forskning och beprövad erfarenhet. I uppdraget ingår att sprida resultatet av uppföljningar och analyser inom förskoleförvaltningens verksamheter för att bidra till en förbättrad måluppfyllelse och en lärande organisation. Enhetens medarbetare arbetar även med framtagning och bearbetning av övergripande statistisk, bland annat genom rapportering till SCB och genomförande av enkätundersökningar. I uppdraget ingår det också samordning och utveckling av enhetens processer liksom förvaltningsövergripande processer med koppling till det systematiska kvalitetsarbetet. Nu söker vi en vikarierande utredningssekreterare till utvärderingsenheten.