Teamledare sökes till Placeringsenheten Förskoleförvaltningen Malmö stad

Teamledare sökes till Placeringsenheten Förskoleförvaltningen Malmö stad

Placeringsenheten leds av mig som enhetschef tillsammans med två teamledare som vid sidan av att leda medarbetarna även arbetar med utrednings- och utvecklingsarbete. Då en av våra teamledare nu går vidare till annat uppdrag söker jag nu en ny teamledare som tillsammans med mig och den andre teamledaren vill fortsätta att leda och utveckla placeringsenheten i enlighet med förskoleförvaltningens mål och behov. Tillsammans bildar vi tre en liten och tätt sammansvetsad ledningsgrupp som har både en tydlig målbild och högt i tak. Vårt ledarskap präglas av gemensamt ansvarstagande snarare än uppdelning och avgränsning. Samtidigt ser jag att du har vilja och förmåga att vid behov på egen hand leda det förvaltningsövergripande platsplaneringsarbetet såväl som att kvalitetssäkra enhetens uppföljningsarbete, myndighetsutövning och externa service. Som teamledare leder du placeringsenhetens 13 medarbetare i det dagliga arbetet genom ett nära och närvarande ledarskap.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med examen inom företrädesvis samhällsvetenskap, pedagogik eller annan utbildning som för ändamålet bedöms likvärdig. För att lyckas i ditt uppdrag ser jag att du är trygg i din tjänstemannaroll och har minst tre års erfarenhet av kvalificerat handläggnings-/utredningsarbete inom politisk styrd organisation. Din ambition är att vara en kommunikativ, prestigelös och tydlig ledare som genom ditt ledarskap bidrar du till att förverkliga placeringsenhetens och förskoleförvaltningens mål. Detta är kunskaper och insikter du har förvärvat genom någon form av dokumenterad ledarerfarenhet. Meriterande för tjänsten är: - erfarenhet från arbete i förskola - erfarenhet från förvaltningsövergripande arbete inom kommun - erfarenhet från myndighetsutövning Som person är du serviceinriktad, stresstålig och har en god samarbetsförmåga. Du stimuleras av att ha många bollar och perspektiv i luften samtidigt. För att trivas med uppdraget har du en hög grad av integritet, såväl som flexibilitet. Jag tror också att du drivs av utmaningar och inte räds snabba förändringar. Välkommen med din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Göran Ernström
Telefon 0708-585661
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. De förvaltningsgemensamma funktionerna är organiserade i fyra olika stabsavdelningar där avdelning Kvalitet och myndighet, inom vilket placeringsenheten ingår, är en av dessa. Placeringsenheten är med sina 15 tjänster, varav två teamledare, en av förvaltningens centrala administrativa nav. Vi möter och servar ett 50-tal vårdnadshavare varje dag via telefon och besökstid. Vår strävan är att ge bästa möjliga service i specifika frågor rörande förskoleplats och generella frågor rörande förskola i allmänhet. Placeringsenheten ansvarar för all myndighetsutövning avseende förskoleplats och relaterade ärende vilket sammantaget innebär uppemot 5000 unika beslut per år. Enheten har en aktiv roll i förvaltningens planerings-, prognos-, och uppföljningsarbete avseende behov av förskoleplats tillsammans med förvaltningens ekonomiavdelning.