Placeringshandläggare sökes till Förskoleförvaltningen Malmö stad

Placeringshandläggare sökes till Förskoleförvaltningen Malmö stad

Du kommer ansvara för att erbjuda förskoleplats i enlighet med skollag och kommunala regler. Du är en aktiv resurs i enhetens service gentemot kommuninvånare i frågor som rör förskoleplatser i Malmö genom att bl.a. bemanna förvaltningens gemensamma telefontider och besökstider. Som placeringshandläggare är du en administrativ stödresurs gentemot förskolechef, bitr. förskolechef och utbildningschef avseende placering i förskola. Detta arbete innebär regelbunden kontakt med verksamheten och förutsätter att ditt arbete präglas av en förståelse och en nyfikenhet på verksamhetens behov. Du kommer också att självständigt och tillsammans med dina kollegor planera fördelning av förskoleplatser samt producera löpande uppföljningar och statistik efter behov. I din tjänst kommer även att ingå löpande administrativa arbetsuppgifter såsom, diarieföring, kvalitetssäkring av utbetalningsunderlag, arkivvård mm.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med examen inom företrädesvis samhällsvetenskap eller pedagogik eller utbildning som vi anser vara motsvarande. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från myndighetsutövning eller medborgarservice inom offentlig verksamhet. Du förväntas ha goda datakunskaper inom Officepaketet och då främst Word och Excel, akademisk nivå på svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Meriterande för tjänsten är: - erfarenhet från arbete i förskola - språkliga kunskaper i arabiska. - erfarenhet från arbete inom politiskt styrd organisation - extra goda kunskaper i Excel Som person är du serviceinriktad, stresstålig och har en god samarbetsförmåga. Du stimuleras av att ha många bollar och perspektiv i luften samtidigt. För att trivas med uppdraget har du en hög grad av integritet, såväl som flexibilitet. Vi tror också att du drivs av utmaningar och inte räds snabba förändringar. Välkommen med din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag. I tjänsten som placeringshandläggare kommer din titel vara planeringssekreterare. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Göran Ernström
Telefon 0708-585661
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förskoleförvaltningens placeringsenhet är med sina 15 tjänster en av förvaltningens centrala administrativa nav. Vi möter och servar ett 50-tal vårdnadshavare varje dag via telefon och besökstid. Vår strävan är att ge bästa möjliga service i specifika frågor rörande förskoleplats och generella frågor rörande förskola i allmänhet. Placeringsenheten ansvarar för all myndighetsutövning avseende förskoleplats och relaterade ärende vilket sammantaget innebär uppemot 5000 unika beslut per år. Då all handläggning av förskoleplatser sker inom placeringsenheten innebär det också att enheten har en aktiv roll i planering, prognos, och uppföljningsarbete avseende behov av förskoleplats tillsammans med förvaltningens ekonomiavdelning. På grund av pensionsavgång och föräldraledighet söker vi nu två placeringshandläggare till placeringsenheten.