Kock sökes till Juvelens förskola

Kock sökes till Juvelens förskola

Som kock/kokerska ansvarar du för beställningar, egenkontroll och kökets budget. Förutom att laga mat ansvarar du även för städning och renhållning. I övrigt arbetar du med alla i köket förekommande arbetsuppgifter. Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat vilket ska spegla måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen sker efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan, och ska vara anpassad efter barnens preferenser. Maten ska vara vällagad och presenteras på ett aptitligt och trevligt sätt. Du är ensam kock på Juvelens förskola och har oftast hjälp i köket, medan områdets kock med ledningsansvar har sin huvudplacering på annan förskola inom området. Du kommer att laga strax över 100 portioner varje dag, frukost, lunch och mellanmål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt.2-årig äldre) gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Som person är du en idérik och kreativ matlagare med erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål. Du har bra samarbete med övrig personal och även barn. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som på ett prestigelöst sätt vill arbeta i ett team med en kock som har ett ledaransvar, där allas kompetens och erfarenhet tas på allvar och släpps fram. Vi ser att du deltar aktivt i förskolornas systematiska kvalitetsarbete och är en glad och inspirerande kraft med mod att ställa frågor som varför och hur och med en brinnande nyfikenhet på barnens görande och hälsa. Du som söker ska ha erfarenheter, djupa och dokumenterade kunskaper av specialkost, vara väl förtrogen med egenkontroll och hygien, kunna via dator köpa in och planera en balanserad matsedel för små barn, ha en vana att arbeta utifrån given budgetram. Du ska vara intresserad av att skapa barnens bästa förskola, vara kreativ och spontan med en stor vilja att samarbeta och arbeta i team, men samtidigt självständigt kunna hantera även ibland stressiga situationer. Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Ninni Hyleborg
Telefon 0766-33 56 64
Område Malmö stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 dec (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Välkommen till förskolorna i hjärtat av centrala Malmö! Vårt förskoleområde består av Sjöhästens förskola med Satellit, Lugnets förskola och Juvelens förskola, som startades 2011 men som ny flyttar in i nya lokaler med ett eget tillagningskök! Juvelens förskola heter i dag Konstnärens förskola och ligger i paviljonger bakom Konsthögskolan, medan Juvelens förskola ligger på Kungsgatan 19, bredvid lummiga Rörsjöparken med utsikt över Pauli kyrkan. Vi är ett förskoleområde som har arbetat tillsammans sedan januari 2016 och som är på mycket god väg att skapa en gemensam och positivt likvärdig verksamhet som genomsyras av vårt tydliga barnfokus, ett systematiskt kvalitetsarbete och ett gemensamt tema som på ett fint sätt sammanflätar våra kvalitetsmål, samt en gemensam meny med ett stort fokus på ekologiska inköp, mat lagad från grunden, bakning av bröd, klimatsmart perspektiv och ett stort engagemang. Förskolorna arbetar aktivt med att skapa en reflekterad värdegrund och därmed en gemensam plattform inom en rad viktiga områden. Till vår hjälp har vi förste förskollärare och biträdande förskolechefer som har som tydligt mål att utgöra ett nära ledarskap men framförallt att skapa förskolor med trygga barn och en verksamhet där alla medarbetare får och tar ansvar för att driva verksamhetens utveckling. Vi har även ett nära samarbete med vårt specialpedagogiska team och vårt pedagogiska utvecklingsteam, vilka båda har sina lokaler i kvarteret och därmed är en självklar plats för oss att finna hjälp och inspiration. Just nu är vi inne i ett samarbete med måltidspedagogen från teamet som med varje arbetslag samt i vid bl.a. våra kockmöten informerar och inspirerar kring pedagogiska måltider i förskolan och vad detta innebär för oss. Vi är stolta över att ha en mycket hög andel ekologisk mat och att vår mat lagas i förskolornas tillagningskök och söker dig som är utbildad och med erfarenhet och med kunskap och intresse för dessa frågor.