Förste förskollärare sökes till förskoleområde på Kulladal

Förste förskollärare sökes till förskoleområde på Kulladal

Som förste förskollärare kommer du vara en nyckelperson i ledningen av våra förskolor. Du kommer tillsammans med rektor, biträdande förskolechefer och övriga förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Fokus i ditt uppdrag är att leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen. Förste förskollärare ska se till att den pedagogiska verksamheten utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande. Detta genom att planera, genomföra, utvärdera och analysera den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslagen. Genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfarenheter är du en god förebild bland dina kollegor. Förste förskolläraren ska arbeta i barngrupp fyra dagar per vecka, motsvarande 60% av sin arbetstid. Under denna tid är förskolläraren ett stöd i vardagen för medarbetarna i deras professionella uppdrag. Övrig tid disponeras för att säkerställa helheten i uppdraget utifrån den planering som är överenskommen med rektorn. Ett urval av arbetsuppgifter som förste förskollärare har: * Verka för att undervisningen sker enligt läroplanen. * Att vara en god förebild i det praktiska och pedagogiska görandet i vardagen. * Bistå rektor i det praktiska genomförandet av det systematiska kvalitetsarbetet. * Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll. * Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade. * Vara uppdaterad kring aktuell forskning.

Kvalifikationer
* Legitimerad förskollärare. * Ett antal års erfarenhet från arbete i förskoleverksamhet. * Dokumenterad ledarerfarenhet. * Trygg i din professionella roll. * Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning, specialpedagogik eller likvärdigt är meriterande. * Erfarenhet från att leda lärandeprocesser. * Vara väl förtrogen med läroplanen. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du en förmåga att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Att våga utmana, arbeta lösningsfokuserat samt ha en förmåga att entusiasmera dina medarbetare tror vi också är viktiga egenskaper i arbetet som förste förskollärare. Att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten på ett framgångsrikt sätt. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Anna-Märta Jarleklint
Telefon 0738-56 50 91
Email Mejla Anna-Märta Jarleklint
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Vi vill erbjuda ett nära ledarskap i form av biträdande förste förskollärare för att vara ett tillgängligt stöd samt ett bollplank för tankar och idéer. Vill du kunna stödja utveckling och driva utmaning? Om du är positiv, nyfiken, flexibel och har tydligt barnfokus finns det stora förutsättningar att tillsammans med engagerad och kunnig personal vara med och utveckla arbetet vidare på förskolan. Vi är ett förskoleområde på Kulladal som består av tre förskolor som är i begynnelsen av ett stort utvecklingsarbete. Förskolorna är Per Albin hems förskola, Södertorps förskola samt Ärtgårdens förskola. Vi söker nu efter en engagerad, medveten förste förskollärare som vill driva vårt utvecklingsarbete. Som förste förskollärare kommer du att ingå i en ledningsgrupp med två förste förskollärare, två biträdande förskolechefer och en rektor. Är detta tjänsten för dig? Välkommen med din ansökan!