Förskollärare till Dekanens förskola, Malmö Stad

Förskollärare till Dekanens förskola, Malmö Stad

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

I vårt förskole område arbetar vi utifrån Hållbar nutid och Hållbar framtid och det genomsyrar projektarbetena ute på de olika förskolorna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Din roll som förskollärare och förebild är betydelsefull. Sök till oss om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!! Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete med dokumentation, reflektion, utvärdering och analys är meriterande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Gazmend Isufi
Telefon 072-973 24 50
Email Mejla Gazmend Isufi
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Nu söker vi dig som vill vara med och forma barnens bästa förskola, som är stabil, trygg, ansvarstagande och professionell i din förskollärarroll. Vi ser även att du är en driven, positiv och engagerad förebild som vill vara delaktig i att utveckla och bygga upp en verksamhet som ger barnen de bästa förutsättningarna att leka, lära och utvecklas. Du verkar för ett gott samarbete i arbetslaget, bidrar till att skapa och utveckla en god pedagogisk verksamhet och ett gott klimat. Du känner glädje för och tar uppdraget på stort allvar och verkar för att Lpfö levandegörs i verksamheten. På ett engagerat och genuint medforskande sätt interagerar du med barnen i leken, är lyhörd för deras intressen och idéer som gör verksamheten meningsfull för dem.

Du är välkommen till ett arbetslag och en arbetsplats som andas välkommande, lust och framtidstro. Precis som barnen är vi inte - vi blir! Vi vill gärna träffa dig om du, liksom vi, värdesätter ett positivt förhållningssätt och bemötande. I ledningsgruppen har vi ett öppet klimat där vi tillsammans arbeta för en positiv framtid där glädje, respekt, delaktighet och inflytande är betydelsefullt för oss för att skapa en god arbetsmiljö i vårt område.

Vårt förskole område omfattas av Dekanen, Lekatten, Björnen och Öppna förskolorna.
Dekanens förskola består av två olika hus C och G där barnen är uppdelade i olika basgrupper i C-huset 3-5 år och i G-huset 1-3 år tjänsten som ska tillsättas är i G-huset. Dekanen är centralt beläget i hjärtat av Malmö med närhet till allt de goda som staden har att erbjuda både inom kultur och olika spännande parker.