Förskollärare sökes till Svansjöns förskola

Förskollärare sökes till Svansjöns förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. * Ser värdet av det kollegiala lärandet. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi söker nu dig som är en drivande, engagerad förskollärare och som tillsammans med oss vill anta utmaningen i ett arbete för barnens bästa förskola. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg. Hos oss är det viktigt att du är intresserad utav att samarbeta över arbetslagsgränserna och att du är ansvarstagande och villig att driva din och verksamhetens utveckling framåt. Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär med mycket glädje och humor. Och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp i ett nära samarbete för att skapa barnens bästa förskola. Vi vill ta ett gemensamt kliv framåt. Vill du vara med?

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Hampus Jonsson
Telefon 0703-36 02 61
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Förskolan är belägen intill Bellevueparken och har nära till natursköna områden, fina promenadstråk och lekplatser. Under våren 2016 flyttade Svansjöns förskola in i en nybyggd, stor och ljus lokal. På förskolan har vi gemensam ateljé, bibliotek, musikrum samt två stora gårdar där barnen ges möjlighet till utforskande och kreativa lekar. Förskolan har eget tillagningskök med två heltidsanställda kockar som fokuserar på att ge barnen mat som är näringsriktig, varierad och inspirerande samt har fokus på hållbart och ett klimatsmart förhållningssätt. Förskolan inrymmer nio avdelningar och har plats för ungefär 160 barn. På förskolan finns en avdelning med uteprofil som tar sig runt i Malmö stad med hjälp av cyklar. Fr.o.m. hösten 2019 kommer vi att skifta arbetssätt från åldersblandade avdelningar till att ha fyra avdelningar med yngre barn och fyra avdelningar med äldre barn samt cykelavdelningen som kommer hållas intakt. Hos oss bidrar alla medarbetare med olika kompetenser vilket vi tillvaratar och nyttjar i hela förskoleområdet där Svansjöns förskola ingår tillsammans med Hålsjöns förskola. Vi samarbetar och utvecklas i ett kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans prioriterade mål. Hos oss erbjuder vi ett nära samarbete med ledningsgruppen eftersom att biträdande förskolechef och förste förskollärare har kontor på plats. Vi har några kollegor som sökt nya utmaningar och söker därför dig som vill fortsätta att driva förskolans samt din egen utveckling framåt. Vår verksamhet ska genomsyras av engagerade pedagoger som skapar förtroendefulla relationer, har höga förväntningar, ställer krav och anpassar sitt arbetssätt efter barnens förutsättningar, behov och vilja att lära. Hos oss värdesätter vi leken då vi vet att den utmanar och inspirerar barnen i deras utveckling och lärande. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats som genomsyras av nyfikenhet och kompetensutveckling, samt att det uppmuntras att tänka nytt och fördjupat tillsammans med utbildade kollegor.