Förskollärare sökes till Solglimtens förskola

Förskollärare sökes till Solglimtens förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Förskolan söker efter förskollärare med ett engagemang och en genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen. Din förmåga att kommunicera med såväl barn, kollegor som med vårdnadshavare samt skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god. Du har ett mod att våga bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande. Som anställd på Solglimtens förskola erbjuds du: * Spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare * Möjlighet till att vara med och utveckla utforma utbildningen och undervisningen, utifrån ett helhetsperspektiv * Tjänstetelefon * Flexibel arbetstid * Friskvård 1500 kr/år

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi söker efter dig som är trygg i din förskollärarroll och är som redo att ta en aktiv roll i fortsatt utvecklingsarbete av förskolans inre organisation. Du har siktet inställt på att tillsammans med dina kollegor skapa många och varierande möjligheter till undervisning och ser det som en självklarhet att tillsammans med ditt arbetslag utveckla utbildningen i denna riktning. Du har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande samt har intresse av att använda digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Linda Berg
Telefon 0734-32 30 70
Email Mejla Linda Berg
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Solglimtens förskola ingår i ett förskoleområde med god områdeskänsla, och gemensamma visioner där man möts över förskolegränserna i olika former. Förskoleområdet har ett övergripande tema, som ska genomsyra och hålla samman projekten. Detta års tema är "Sagans magiska värld...", med betoning på att utbildningen som helhet och den undervisning som bedrivs skall vara magisk, lekfull och språkstimulerande. Kollegiet har lyft många tankar kring i vilken omfattning barnens lärmiljöer är språkstimulerande samt hur barn och vuxna tillsammans i lustfyllda lekfulla sammanhang verkar för god språkutveckling i svenska, enligt det förtydligade läroplansuppdraget i Lpfö 18. Vi ser leken, lekfullt förhållningsätt samt lekfulla miljöer som medel, för fortsatt god måluppfyllelse. Den vuxens aktiva deltagande i leken gör att man tillsammans kan belysa lekens och lärmiljöernas magiska möjligheter till lustfyllt lärande och till främjande kommunikation barnen emellan. Genom att vara aktivt deltagande ökar möjligheterna att skapa goda förutsättningar att främja samspelsregler och turtagning barn emellan samt bekräfta barnen och hjälpa dem till att utveckla sin fantasi och föreställningsförmåga. En betydelsefull del i detta är att använda digitala verktyg som en självklar del av undervisningen. Solglimtens förskola har även precis genomgått en förändring av den inre organisationen, vilket är spännande. Den nya organisationen trädde i kraft vid höstens start, och har som syfte att kunna erbjuda barnen fler och mer varierade språkstimulerande och lekfulla undervisningsmöjligheter. Här finns det goda möjligheter att få bidra till fortsatt utveckling av organisationen.