Förskollärare sökes till Södra Sommarstadens förskola

Förskollärare sökes till Södra Sommarstadens förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är tydlig i ditt ledarskap och kan organisera arbetet tillsammans med ditt arbetslag. Du reflekterar över ert arbete och bidrar till förskolans utveckling och systematiska kvalitetsarbete. Har du dessutom ett förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av respekt, lyhördhet och ödmjukhet är du välkommen att dela dina kunskaper med oss. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Helene Sverremo
Telefon 0705-80 73 51
Email Mejla Helene Sverremo
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. I vårt förskoleområde ingår Södra Sommarstadens två hus, Södra Sommarstadens OB förskola, Änggårdens allergiförskola och Sommarbäckens förskola. Förskolorna ligger intill varandra vilket underlättar för samarbete. Vi har gemensamma pedagogiska forum och kan ta vara på goda exempel. Vi är en rektor, tre biträdande förskolechefer och två förste förskollärare och cirka 80 engagerade medarbetare. Hela ledningsgruppen finns nära verksamheterna. Utevistelsen är en viktig del i vår utbildning. Vi tillbringar mycket tid på vår stora, härliga gård som vi arbetar för att göra spännande. Vi arbetar projekterande och utgår i mötet med barnen från deras nyfikenhet, intresse och lust att lära. Ett av våra utvecklingsområden i vår kvalitetsplan är att fånga processer, dokumentera dessa och på så sätt planera undervisningen. Vi arbetar med Alla barns rätt till stöd utifrån vilka stöd och verktyg barnen behöver och här har vi fokus på lågaffektivt bemötande. Vi har också startat upp arbete tillsammans med Pedagogisk Inspiration kring normkritiskt arbete och relationell pedagogik som synliggörs genom Ögonblicksforskning med barnkonventionen som grund. Du är tydlig i ditt ledarskap och kan organisera arbetet tillsammans med ditt arbetslag. Du reflekterar över ert arbete och bidrar till förskolans utveckling och systematiska kvalitetsarbete. Har du dessutom ett förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor som präglas av respekt, lyhördhet och ödmjukhet är du välkommen att dela dina kunskaper med oss.