Förskollärare sökes till Pilängens förskola

Förskollärare sökes till Pilängens förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. * Ser värdet av det kollegiala lärandet. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi söker dig som är engagerad, positiv, ser möjligheter och är ansvarstagande. Du har en stor arbetsglädje, jobbar för ett gott samarbetsklimat där man hjälper varandra när det behövs. Vidare ser vi gärna att du har en god samarbetsförmåga och har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling och tycker att det är kul att arbeta i förskolan. Du har ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Din roll som pedagog och förebild är betydelsefull. Sök till oss på Pilängens förskola om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Christina Nilsson
Telefon 0729-64 03 63
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Pilängens förskola har natursköna omgivningar och ligger i ett vackert naturområde med närhet till Elinelunds kolonier.. På Elinelundsområdets förskolor vill vi tillvarata den föränderliga miljö och skapa den goda lärmiljö som närområdet och dess omgivningar erbjuder. Förskoleområdet där Björkängens uteförskola, Mossängen förskola och Nattfjärilens OB-förskola ingår har som mål att ha nära samarbete för tillvara de fördelar och all den kompetens som förskoleområde kan erbjuda. Området omfattar ca 300 barn. Området har också OB-förskolan Nattfjärilen, där man bedriver pedagogisk verksamhet men även extra omsorg med komplement till hemmet efter ordinarie öppettider. Hos oss på Elinelundsområdet står leken, glädjen och nyfikenheten i centrum för verksamheten såväl både utom- och inomhus. En del av områdets förskolor arbetat med utveckling av utomhuspedagogik utifrån bl.a. matematik, naturvetenskap och teknik. Målet är att erfarenheterna ska korsbefrukta varandra inom området.Hos oss får du ett gäng härliga, glada kollegor och barn med närhet till skratt. Vi tänker nytt, är nyfikna och det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar verksamheten. Här är det barnens intressen som styr temat och våra miljöer. Vi pedagoger är medforskare i lärandet. Dokumentationen är ett naturligt arbetsredskap för att synliggöra, utveckla och kvalitetssäkra barnens lärprocesser. Vi har ett eget bibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. Vi erbjuder ett nära ledarskap i form av bitr. förskolechef och förste förskollärare, ett tillgängligt stöd för dig i din roll som förskollärare för att stödja din utveckling och för att utmana dig vidare i din förskollärarroll. För oss är det viktigt att du i det nära arbetet erbjuds möjlighet till utveckling och kollegialt lärande. Vi har också ett nära samarbete med vårt pedagogiska utvecklingsteam som innefattar IKT-pedagoger, drama-och musikpedagoger, språkpedagog, specialpedagog etc. Dessa berikar kontinuerligt både medarbetare och barn till nya perspektiv i lärandet.