Förskollärare sökes till Pilängens förskola

Förskollärare sökes till Pilängens förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. Som förskollärare i Malmö stad får du tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt 5 timmar i veckan. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Målet med tiden är att utveckla kvalitén för barnen i förskolan, ge goda förutsättningar för dig som medarbetare att utföra ditt uppdrag varför och att bidra till en god arbetsmiljö, ökad medvetenhet, delaktighet och insikt kring gemensamt satta mål.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. * Ser värdet av det kollegiala lärandet. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi söker dig som är engagerad, positiv, ser möjligheter och är ansvarstagande. Du har en stor arbetsglädje, jobbar för ett gott samarbetsklimat där man hjälper varandra när det behövs. Vidare ser vi gärna att du har en god samarbetsförmåga och har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling. Din roll som pedagog och förebild är betydelsefull. Sök till oss på Pilängens förskola om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Annika Flärd
Telefon 0708-35 81 75
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 8 juli (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Pilängens förskola ligger på Elinelundsområdet i Limhamn, ett vackert naturområde med närhet till Elinelunds kolonier. Dessa omgivningar skapar stora möjligheter till att arbeta nära naturen. Vi vill tillvarata den föränderliga miljö och skapa den goda lärmiljö som närområdet och dess omgivningar erbjuder. Förskoleområdet, med cirka 300 barn, där Björkängens uteförskola, Mossängen förskola och Nattfjärilens OB-förskola ingår har som mål att ha nära samarbete för tillvara de fördelar och all den kompetens som förskoleområde kan erbjuda.

Hos oss står leken, glädjen och nyfikenheten i centrum för verksamheten, både utomhus och inomhus. En del av områdets förskolor arbetar med utveckling av utomhuspedagogik utifrån bl.a. matematik, naturvetenskap och teknik. Målet är att erfarenheterna ska korsbefrukta varandra inom området. Du får ett gäng härliga, glada kollegor och barn med närhet till skratt. Vi tänker nytt, är nyfikna och det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar verksamheten. Dokumentationen är ett naturligt arbetsredskap för att synliggöra, utveckla och kvalitetssäkra barnens lärprocesser. Vi har ett eget bibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. Vi erbjuder ett nära ledarskap i form av bitr. förskolechef och förste förskollärare, ett tillgängligt stöd för dig i din roll som förskollärare, ett bollplank för tankar och idéer, allt för att stödja din utveckling och för att utmana dig vidare i din förskollärarroll. För oss är det viktigt att du i det nära arbetet erbjuds möjlighet till utveckling och kollegialt lärande. Via förskoleförvaltningen har vi också ett nära samarbete med vårt pedagogiska utvecklingsteam som innefattar t.ex. IKT-pedagoger, drama-och musikpedagoger, språkpedagog, specialpedagog etc. Dessa berikar kontinuerligt både medarbetare och barn till nya perspektiv i lärandet.