Förskollärare sökes till Mossängens förskola

Förskollärare sökes till Mossängens förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Hos oss på Elinelundsområdet står leken, glädjen och nyfikenheten i centrum för verksamheten både utom- och inomhus. En del av områdets förskolor arbetar med utveckling av utomhuspedagogik utifrån bl.a. matematik, naturvetenskap och teknik. Målet är att erfarenheterna ska korsbefrukta varandra inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du har en stor arbetsglädje och jobbar för ett gott samarbetsklimat där man hjälper varandra när det behövs. På ett professionellt sätt ska du tillsammans med kollegorna lägga grunden för barnens lustfyllda utveckling i en lärandemiljö. Du ska tillsammans med barnen arbeta medforskande och utforskande för att ge barnen en möjlighet att pröva sina tankar och erfarenheter. Du skapar en delaktighet i lärandet. Vidare ser vi gärna att du har en god samarbetsförmåga, har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling och tycker att det är kul att arbeta i förskolan. Din roll som förskollärare och förebild är betydelsefull. Sök till oss om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Kretz
Telefon 0729-64 03 03
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 jan 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Vårt förskoleområde ligger på Elinelundsområdet i Limhamn. Förskolorna har natursköna omgivningar och ligger i ett vackert naturområde med närhet till Elinelunds koloniområde. Dessa omgivningar skapar stora möjligheter till att arbeta nära naturen. På Elinelundsområdets förskolor vill vi tillvarata den föränderliga miljö och skapa den goda lärmiljö som närområdet och dess omgivningar erbjuder. Förskoleområdet, där Björkängens uteförskola, Mossängens förskola, Pilängens förskola och Nattfjärilens OB-förskola ingår, har som mål att ha ett nära samarbete för att ta tillvara de fördelar och all den kompetens som förskoleområdet kan erbjuda. Området omfattar ca 300 barn. På OB-förskolan Nattfjärilen bedriver man pedagogisk verksamhet men även extra omsorg med komplement till hemmet efter ordinarie öppettider. Ob-förskolan har öppet 06.00-22.00 alla dagar på året. Hos oss får du ett gäng härliga och glada kollegor och barn med närhet till skratt. Vi tänker nytt, är nyfikna och det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar verksamheten. Här är det barnens intressen som styr temat och våra miljöer. Vi pedagoger är medforskare i lärandet. Våra omgivningar inbjuder till skapande, utforskande och stimulerar lärandet. Dokumentationen är ett naturligt arbetsredskap för att synliggöra, utveckla och kvalitetssäkra barnens lärprocesser. Vi har ett eget bibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. Vi erbjuder ett nära ledarskap i form av bitr. förskolechef och förste förskollärare. Dessa är ett tillgängligt stöd för dig i din roll som förskollärare och ett bollplank för tankar och idéer, allt för att stödja din utveckling och för att utmana dig vidare i din förskollärarroll. Huvudansvaret för förskolorna har förskolechefen och bitr. förskolecheferna som förespråkar teamkänsla genom alla led i organisationen. För oss är det viktigt att du i det nära arbetet erbjuds möjlighet till utveckling och kollegialt lärande. Via Förskoleförvaltningen har vi också ett nära samarbete med vårt pedagogiska utvecklingsteam som innefattar t.ex. IKT-pedagoger, drama-och musikpedagoger, språkpedagog, specialpedagog etc. Dessa berikar kontinuerligt både medarbetare och barn till nya perspektiv i lärandet.