Förskollärare sökes till Maskrosens förskola

Förskollärare sökes till Maskrosens förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. För att trivas på Maskrosen tror vi att du är engagerad, samarbetsvillig och vill utvecklas tillsammans kollegor efter rådande forskning kring barn och förskoleverksamhet. Vi vill att du är positiv och lösningsfokuserad. Gärna erfarenhet av pedagogisk dokumentation. Intresse av språkutvecklande arbetssätt är viktigt. Vi hoppas att just du vill komma och förbättra världen med oss! För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Maria Ohlander
Telefon 0731-40 53 41
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Maskrosens förskola har de senaste åren gjort en spännande resa in mot kreativitet och skapande. Som förskollärare har du stöd både av dina medarbetare men även av nära ledning bestående av förste förskollärare och biträdande. Förutom medarbetarsamtal så har du även samtal med den nära ledningen under året. Både enskilt och i arbetslaget. Ledningen har ett högt fokus på att göra förskollärarens ledarskap tydligt och positivt. Maskrosen är en väl fungerande förskola där det goda samarbetet vilar både på människorna och på egengjorda rutiner som underlättar vid tex frånvaro. Redan när man stiger in genom dörren så upplever många att den varma känslan blir tydlig. Förskolan är belägen i ett svagt socioekonomiskt område och förskolan är extra viktig för barnens lärande och välmående. För dig som förskollärare är detta en möjlighet att göra stor skillnad för barnen och Malmö. Du måste ha en tro på alla barns kompetens och tillsammans med arbetslaget utbilda barnen i att tänka självständigt och att lägga stort fokus på glädje och framtidstro. Maskrosen bildar tillsammans med Vildrosen, Smörblomman och Gullkragen ett förskoleområde i utbildningsområde öster. Dessa förskolor samarbetar över gränserna och som förskollärare möter du andra förskollärare i reflektion varannan vecka. Reflektionen leds av områdets två förste förskollärare. En gång per läsår möts alla områdets förskollärare och diskuterar förskollärares ledarskap. Rektor leder detta möte. På Maskrosen lägger vi stor vikt vid ett gott bemötande och att ta tillvara barnens nyfikenhet och intresse. Vi arbetar för att erbjuda en tillgänglig, föränderlig och utvecklande miljö där barnen är delaktiga i processen. Förskolan tar emot studiebesök för sin kreativa pedagogiska miljö.