Förskollärare sökes till Möllebackens förskola

Förskollärare sökes till Möllebackens förskola

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde. * Ser värdet av det kollegiala lärandet. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Carina "Cajsa" Westberg Cederblad
Telefon 0708-41 90 41
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 apr (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Möllebackens förskola bildar tillsammans St Gertrud, Storken och Altona ett förskoleområde som ligger i centrala Malmö. Vi har en förskolechef, två biträdande förskolechefer samt två första förskollärare och ca 60 medarbetare. Vi arbetar alla tillsammans för att skapa Barnens bästa förskola. Visionen för vårt förskoleområde är Barnens bästa förskola - en förskola att längta till. Tillsammans skapar vi en trygg form med inspirerande innehåll, där alla är lika viktiga. Ett varmt och positivt minne för livet. Vi söker nu en förskollärare som kan vara med i detta viktiga arbete i att skapa Barnens bästa förskola. Som förskollärare har du alltid barnens bästa i fokus, du drivs av att ständigt utmana barnen och se deras kompetenser. Du ser miljöerna både ute och inne som tillgångar, och vill utveckla både verksamheten, dig själv men också kollegiet. Du ska också kunna ta ansvaret och vara den ledare som läroplanen talar om. Förskolan är belägen i 2 olika hus. På Norregatan har vi de yngsta barnen och på Ö. Förstadsgatan har vi de äldsta barnen. Vi tror mycket på barnets inneboende förmågor och kompetens. Värdegrundsarbete och alla barns rätt till stöd genomsyrar också vårt dagliga arbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av nyfikenhet och vilja att tänka nytt och kollegor som är kompetenta, erfarna och engagerade med barn och utveckling i fokus. Tillsammans vill vi arbeta för att barnen ska minnas sin förskoletid som något lustfyllt, något som var spännande, där man lärde sig en massa nya spännande saker och där man hade många goda kamrater. Vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att ge barnen denna upplevelse!