Förskollärare sökes till Grönalunds förskola

Förskollärare sökes till Grönalunds förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. För att kunna utföra ditt pedagogiska uppdrag kommer du att dokumentera i Slingan. Genom dessa dokumentationer kommer du att upptäcka barnens lärprocesser vilka sedan ligger till grund för allt fortsatt arbete. Förskolans arbete kräver att du är prestigelös och fantasifull samt att du kan dela barnens fascination och utmana dem till vidare lärande. Som förskollärare möter du varje barn som en unik individ att visar intresse för och har förståelse för relationens betydelse för lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Pedagogiska relationerna är av avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du brinner för ditt arbete och har insikt i vilka krav på lyhördhet och ödmjukhet som en bra utbildning kräver.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Annika Williamsdotter
Telefon 0729-87 14 14
Email Mejla Annika Williamsdotter
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Grönalunds förskola har den lilla förskolans charm med sina två förskoleavdelningar på Limhamnsområdet. Barnen är uppdelade i en äldrebarns avdelning och en yngrebarns avdelning. Förskola har närhet till fina grönområden och havet ligger inom gångavstånd. Fokus i arbetet just nu är förskoleområdets gemensamma utvecklingsområde projekterande och utforskade arbetssätt samt alla barn rätt till stöd. Genom dessa två fokusinriktningar och genom vårt utforskande och inlyssnande förhållningssätt, kommer vi att få syn på såväl barnens som våra egna styrkor. Barnens tankar, intressen och förkunskaper kommer att vara vägvisande i vår utbildningens utformande. Under detta verksamhetsåret arbetar vi efter ögonblicksforskning som metod under ledning av Elizabeth Florez, genus och utvecklingspedagog i Pedagog Malmö (PI). I vårt systematiska kvalitetsarbete arbetar vi med Slingan. Barnens lärmiljöer är ett viktigt redskap i vardagen och förändras över tid. Barn blir någon i ett sammanhang och därför görs medvetna förändringar i miljöerna kontinuerligt utefter barnens intressen. På Grönalunds förskola ser vi varje barn som kompetent och arbetar aktivt för att, på olika vis, öka barnens inflytande. Detta är vår Verksamhetsidé: "Barn i tiden" Barnen är vår tids världsmedborgare. Varje barn ska tro på sin egen förmåga, ska våga stå upp för sig själva och andra och visa medmänsklighet. Genom ett projekterade arbetssätt där vi tillsammans utforskar, ifrågasätter och reflekterar möjliggör vi för varje barns innovativa tänkande. Varje barn har rätt att lyckas!