Förskollärare sökes till Bryggans förskola i Västra hamnen

Förskollärare sökes till Bryggans förskola i Västra hamnen

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Som förskollärare på Bryggans förskola träffar du dina förskollärarkollegor samt förste förskollärare i gemensam reflektion och lärgrupp varje vecka. Du har enskild tid för planering av undervisningen där du kan få stöd och inspiration av förste förskollärare. Utöver detta har du varje vecka utvecklingstid tillsammans med ditt arbetslag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Rosita Eriksson
Telefon 0709-57 88 59
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Vårt förskoleområde består av förskolorna Bryggan, Fregatten, Galjonen och Droppen. Nu söker vi medarbetare till Bryggans förskola. Havsutsikt och närhet till strandens alla möjligheter att upptäcka och utforska samt möjligheten för dig att ta ett dopp i havet innan eller efter jobbet, gör dessa förskolor till en attraktiv arbetsplats. Förskolorna ligger nära varandra och har ett nära samarbete. Detta ger ovärderliga förutsättningar för bland annat resursplanering och gemensam utveckling. I vårt område ser vi varje barns enskilda kompetens och förutsättning. Förskolans läroplan lpfö 18 ska ligga som ett ankare i verksamheten. Vi har ett pågående utvecklingsarbete med pedagogiska lärmiljöer som utgår från barns erfarenheter, erbjuder upplevelser och skapar utmaningar för lärande och utveckling utifrån de fyra förmågorna - kommunicera, arbeta kollaborativt, tänka kritiskt och arbeta kreativt. Som pedagogiskt verktyg har varje förskola ett lekotek med material kopplat till läroplanen. Bryggans förskolebibliotek finns tillgängligt för alla barn och pedagoger i huset. I vårt område finns elcyklar och bussvagnar för att kunna utforska Malmö Stad. En spännande möjlighet tillsammans med nya kollegor!