Förskollärare sökes till Barnens hus öppna förskola

Förskollärare sökes till Barnens hus öppna förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Du skall i rollen som förskollärare bl a: - Fungera som dörröppnare till ordinarie förskola. Vid behov ge information kring frågor som rör förskola och övriga samhällsfrågor. - Erbjuda besökarna en verksamhet som påminner om förskolans pedagogiska uppdrag och aktiviteter som t ex sångsamlingar och skapande aktiviteter. - Arbeta förebyggande och sträva efter att tidigt identifiera utsatta familjer. Vid behov samverka med interna och externa verksamheter. - Främja barns utveckling i samspel med föräldern. Synliggöra och bekräfta barnets utveckling redan från födseln, samt betona förälderns viktiga roll. - Regelbundet dokumentera, följa upp och utvärdera verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du får gärna ha erfarenhet av samverkan med BVC, ASF och andra för tjänsten relevanta aktörer. Erfarenhet av att möta människor från olika kulturer är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av olika verktyg och metoder för att arbeta med barn och föräldrar. Som person är du orädd och öppen för att prova nya arbetssätt för att möta behoven. Du är en utvecklingsinriktad lagspelare och bra på att samverka, både internt och externt. Du är flexibel, prestigelös och vill samarbeta i hög utsträckning. Vidare är det önskvärt att du har en hög social kompetens och har förmåga att förutsättningslöst lyssna och kunna ge det föräldrastöd som efterfrågas. Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete med dokumentation, reflektion, utvärdering och analys är meriterande. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Christine Eskilsson
Telefon 0709-84 53 40
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Barnens hus är en Familjecentralsliknande verksamhet och en mötesplats för barn i sällskap med vårdnadshavare eller annan vuxen. Tillsammans ska Öppen förskola, BVC och socialrådgivning erbjuda tjänster som har betydelse för barns och föräldrars hälsa och välbefinnande. Familjecentralen drivs i samverkan mellan Förskoleförvaltningen, Arbetsmarknads - och socialförvaltningen samt Region Skåne. Förskoleförvaltningen och Barnens hus söker nu en nyfiken och drivande förskollärare. Öppna förskolan ska erbjuda barn en pedagogisk verksamhet i samarbete med de till barnen medföljande vuxna, samt ge möjlighet till social gemenskap. Den öppna förskolan skall vara rolig och stimulerande för barnen och ta till vara deras nyfikenhet och lust att lära. Verksamheten utformas efter både barnens och de vuxna besökarnas behov.