Förskollärare sökes Lillstjärnans förskola

Förskollärare sökes Lillstjärnans förskola

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Förskolan söker efter ny förskollärarkollega, som tillsammans med kollegor, barn och vårdnadshavare fortsätter utveckla utbildningen, En förskollärare som har modet att axla det undervisningsansvar som yrkesrollen medför, samt låter barns nyfikenhet och förundran vara i fokus och där barns tankar, hypoteser och idéer tas tillvara på, i utvecklingen av pågående projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är trygg i din förskollärarroll och har modet att våga engagera och leda dina kollegor framåt. Din förmåga att samarbeta och kommunicera med kollegor och vårdnadshavare, samt att skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god.

Varmt välkommen med din ansökan! Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Linda Berg
Telefon 0734-32 30 70
Email Mejla Linda Berg
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Lillstjärnans förskola i Oxie, är en av fem förskolor, i ett förskoleområde med god områdeskänsla och gemenskap där man som medarbetare träffar kollegor från övriga förskolor, exempelvis både vid utvecklingsdagar, verksamhetskvällar och workshops. Förskoleområdet har ett övergripande tema, som ska genomsyra och hålla samman projekten. Detta års tema är "Sagans magiska värld...", med betoning på att utbildningen som helhet och den undervisning som bedrivs skall vara magisk, lekfull och språkstimulerande. Kollegiet har lyft många tankar kring i vilken omfattning barnens lärmiljöer är språkstimulerande samt hur barn och vuxna tillsammans i lustfyllda lekfulla sammanhang verkar för god språkutveckling i svenska, enligt det förtydligade läroplansuppdraget i Lpfö 18. Vi ser leken, lekfullt förhållningsätt samt lekfulla miljöer som medel, för fortsatt god måluppfyllelse. Den vuxnas aktiva deltagande i leken gör att man tillsammans kan belysa lekens och lärmiljöernas magiska möjligheter till lustfyllt lärande och till främjande kommunikation barnen emellan. Genom att vara aktivt deltagande ökar möjligheterna att skapa goda förutsättningar att främja samspelsregler och turtagning barn emellan samt bekräfta barnen och hjälpa dem att utveckla sin fantasi och föreställningsförmåga. Förskolans lokaler är rymliga, tilltalande, föränderliga och främjar både samarbete och kommunikation mellan förskolans fyra avdelningar. Ljudmiljön är mycket god och skapar därför goda förutsättningar för god arbetsmiljö, både för vuxna och barn. Inför denna höst, skedde en inre förändring av organisationen, så att barngrupper med liknande behov av utmaningar och stimulans möts av fler spännande, magiska och utmanande lärmiljöer än tidigare.