Förskolechef sökes till utbildningsområde Söder

Förskolechef sökes till utbildningsområde Söder

Som förskolechef har du ansvaret för att förskoleverksamheten utvecklas i enlighet med läroplanens och övriga styrdokuments mål och intentioner. Du har också ansvar för verksamheternas kvalitet, kompetens, arbetsmiljö och ekonomi. Inom ramen för ditt uppdrag som förskolechef ska du visa riktningen i förskolans arbete, säkerställa att det finns en gemensam förståelse av uppdraget samt understödja och uppmuntra medarbetarnas gemensamma arbete i denna riktning. Som chef ska du styra och utveckla dina verksamheter genom ett inspirerande och tryggt ledarskap som grundar för goda och tillitsfulla relationer med både medarbetare, vårdnadshavare och barn. Du jobbar aktivt för att skapa vi-känsla i alla led och lägger stort värde i varje barns demokratiska rätt att få utveckla, uttrycka och använda alla sina språk. Som förskolechef är du närvarande i verksamheten och har möjligheten att arbeta med proaktiva insatser. Du bidrar med ett helhetsperspektiv och kvalitetstänk för såväl förskolorna i ditt förskoleområde som i förskoleförvaltningens hela verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * Pedagogisk högskoleexamen. * Minst fem års erfarenhet från ledningsuppdrag med medarbetaransvar, gärna inom förskoleverksamhet. Vi ser gärna att du även har utbildning på akademisk nivå i ledarskap/skolledarskap samt att du har erfarenhet av att arbete i ett mångkulturellt område. I ledningsgruppen för utbildningsområde Söder krävs en modig ledare som med klarsynt blick kan se områdets styrkor men också vågar se utmaningarna. Du planerar och organiserar på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Du är skicklig i skrivande text och vet hur utredningar ska hanteras. För att nå framgång i uppdraget inser du även vikten av att kommunicerar på ett sätt som skapar öppenhet och tillit både inom och utom organisationen. Självklart har du en positiv människosyn och tro på individens drivkraft att vilja göra sitt bästa. Är du rätt person för detta intressanta och spännande uppdrag? Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Peter Wahlström
Telefon 0734-349800
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 2 sept (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Hos oss får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige. Vi är landets största förskoleförvaltning, med många blickar på oss. Det ger oss stora möjligheter och skyldigheter att påverka vardagen för våra barn. Det sägs att den svenska förskolan är ett föredöme med hög kvalitet och god tillgänglighet. Förskolan i Malmö ska vara ett föredöme för den svenska förskolan. Kort sagt - barnens bästa förskola! Till utbildningsområde Söder söker vi en strategisk och visionär förskolechef. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med tio andra förskolechefer som leds av en utbildningschef. Inom området Söder finns idag totalt 41 förskolor och ca 3000 barn. Dina tre förskolor finns runt Kulladal, ett område med fantastiska omgivningar och stora möjligheter med rik mångfald. De tre förskolorna representerar tillsammans ett tvärsnitt av Malmös befolkning, har en hög förskollärarandel och en låg personalomsättning. Arbetet som förskolechef sker i tätt samarbete med dina två biträdande förskolechefer samt dina två förste förskollärare som tillsammans med dig bildar en ledningsgrupp för ditt område. Dina biträdande förskolechefer har det direkta medarbetaransvaret för medarbetarna och förste förskollärarna verkar för den pedagogiska utvecklingen. För dig som förskolechef skapar denna ledningsgrupp spännande möjligheter att styra och leda dina verksamheter med fokus på varje barns rätt till en verksamhet som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Till stöd finns även ett administrativt team, ett pedagogiskt utvecklingsteam och ett specialpedagog- och psykologteam som är knutna till utbildningsområde Söder. Förvaltningens samtliga förskolechefer träffas regelbundet på förskolechefsforum för input och diskussioner kring gemensamma frågor. Goda och unika förutsättningar är på plats för att du som ledare ska kunna driva och utveckla Barnens bästa förskola.