Controller sökes till förskoleförvaltningen

Controller sökes till förskoleförvaltningen

Vi söker en controller som kan bidra till att utveckla förvaltningens analysarbete. I tjänsten ingår såväl eget utredningsarbete som att delta i eller leda kvalificerade utrednings- och utvecklingsarbeten för förvaltningen. Du kommer arbeta nära enhetschefen och bistå denne i en bred variation av frågor. Du ska genomföra kvalificerade analyser och ekonomiska kalkyler för att sedan kunna presentera dessa på ett tydligt och lättförståeligt sätt, såväl muntligt som i skrift. Det ingår även kombinerade uppdrag där långsiktig analys tillsammans med trend- och konsekvensanalyser genomförs som underlag för strategiska beslut. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar och utrymme för egna initiativ. I din roll som controller är samarbetet med kollegor såväl på enheten och avdelningen som i resten av förvaltningen och staden viktigt för att förbättra förvaltningens övergripande styrning, uppföljning och långsiktiga planering. Utifrån din kompetens och förvaltningens behov kan andra arbetsuppgifter tillkomma. För rätt person kan den här rollen bli både spännande, utvecklande och utmanande.

Kvalifikationer
Vi tror att du är utbildad civilekonom men du kan även ha annan för oss relevant högskoleutbildning. Du har arbetslivserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, kanske inom en politiskt styrd organisation. Du kan arbeta helt självständigt och ta stort eget ansvar men du trivs också med att arbeta gemensamt i samarbete med andra. Kanske har du erfarenhet av att leda andra i projektform eller ser det som en ny utmaning. Tjänsten kräver god kommunikativ, social och pedagogisk förmåga. Du är analytisk, strukturerad, noggrann och initiativrik. Du vill aktivt arbeta med vidareutveckling och drivs av att kontinuerligt förbättra arbetsrutiner och metoder. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper, framförallt i Officepaketet. Tjänsten kräver också mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Annika Gottfridsson
Telefon 0766-26 89 53
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 2 sept (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med omkring 5 000 medarbetare och en omsättning på 2,8 miljarder kronor. En spännande och viktig förvaltning där vi tillsammans verkar för att skapa barnens bästa förskola! Nu söker vi en controller med ett förvaltningsövergripande uppdrag. Du blir anställd på ekonomienheten som ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Enheten har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Vi är också en stödfunktion åt verksamhet, förvaltningsledning och nämndens politiker. Enheten arbetar dessutom med utredningar och analyser för att utveckla verksamheten i Malmö Stad. Du kommer att möta många härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt.