Biträdande förskolechefer sökes till förskoleförvaltningen

Biträdande förskolechefer sökes till förskoleförvaltningen

Som biträdande förskolechef kommer du tillsammans med förskolechefen, övriga biträdande förskolechefer och förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Ledningsgruppen ska kontinuerligt arbeta för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen. Som biträdande förskolechef har du medarbetaransvar och ger stöd till medarbetaren genom prioriteringar och coaching. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. I din roll som biträdande förskolechef är det du som leder och samordnar bemanningen. Utöver detta bistår du förskolechefen med att planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens förskolor. Ett urval av biträdande förskolechefs arbetsuppgifter är: * Medarbetaransvar. * Resursplanering och bemanningsplanering. * Arbetsmiljöfrågor. * Medverka vid rekrytering av medarbetare. * Medverka vid rehabilitering av medarbetare.

Kvalifikationer
*Pedagogisk utbildning gärna på högskolenivå och erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet. * Väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. * Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. * Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Som person fattar du nödvändiga beslut som leder verksamheten framåt. Vi ser att du är strukturerad och har förmåga att organisera med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. I ditt personliga brev vill vi att du beskriver: * Vad du har för erfarenheter och vilka resultat du lyckats uppnå som gör att du skulle vara en god kandidat för förskoleförvaltningen. * Dina tankar om ledarskap. Är du den nyfikna, nytänkande ledare vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Lena Klapp
Telefon 0704-34 30 04
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 30 sept (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Malmö stad och förskoleförvaltningen kan erbjuda spännande tjänster inom förskolans värld. För två år sedan tog vi klivet och satsade på ännu flera engagerade ledare i våra förskolor. Tjänsterna som biträdande förskolechef och förste förskollärare infördes. Just nu har vi behov av att rekrytera ytterligare fyra biträdande förskolechefer till olika områden i Malmö. Detta är en gemensam annons där du har chansen att söka tjänsten som biträdande förskolechef på samtliga områden eller specifikt på en. De förskolor som vi söker till är: * Knäbäck och Djupadals förskola - förskolechef Lena Klapp * Sofia och Balders förskola - förskolechef Sharon Haffajee * Pilängen och Björkängens uteförskola - förskolechef Susanne Brücher * Nydala OB-förskola - förskolechef Gezim Isufi På vår hemsida http://malmo.se/Forskola--utbildning/Forskola/Forskola-och-pedagogisk-omsorg/Forskolor-A-O.html kan ni läsa mer om dessa förskolor.