Biträdande förskolechef sökes till förskoleområde på Kulladal

Biträdande förskolechef sökes till förskoleområde på Kulladal

Du kommer tillsammans med rektor, övriga biträdande förskolechefer och förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Ledningsgruppen ska kontinuerligt arbeta för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen. Som biträdande förskolechef har du medarbetaransvar och ger stöd till medarbetaren genom prioriteringar och coaching. Du leder och samordnar bemanningen. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. Du bistår rektor med att planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens förskolor. Ett urval av arbetsuppgifter som biträdande förskolechefen har: * Medarbetaransvar * Resursplanering och bemanningsplanering * Arbetsmiljöfrågor * Medverka vid rekrytering av medarbetare * Medverka vid rehabilitering av medarbetare

Kvalifikationer
Pedagogisk utbildning gärna på högskolenivå och erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet. * Väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. * Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. * Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Som person fattar du nödvändiga beslut som leder verksamheten framåt. Vi ser att du är strukturerad och har förmåga att organisera med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. Urval sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Anna-Märta Jarleklint
Telefon 0738-56 50 91
Email Mejla Anna-Märta Jarleklint
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleområdet består av tre förskolor; Per Albin hems förskola, Södertorps förskola samt Ärtgårdens förskola, belägna på Kulladal. Förskolorna ligger med gångavstånd i centrala Malmö i ett område som representerar Malmö stad väl. I närområdet finns det både grönområden och lekplatser. Som biträdande förskolechef kommer du att ingå i en ledningsgrupp med två förste förskollärare och en rektor. Nu vill vi komplettera vårt team med en biträdande förskolechef. I ledningsgruppen ger vi mycket stöd till varandra och arbetar med att komplettera våra styrkor. Vi arbetar utifrån våra olika uppdrag för att kunna erbjuda barnen utbildningen de har rätt till. Vill du vara en del av teamet som leder detta arbete är du välkommen med din ansökan.