Biträdande förskolechef sökes till Bryggans förskola

Biträdande förskolechef sökes till Bryggans förskola

Du kommer tillsammans med förskolechefen, övriga biträdande förskolechefer och förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Ledningsgruppen ska kontinuerligt arbeta för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen. Som biträdande förskolechef har du medarbetaransvar och ger stöd till medarbetaren genom prioriteringar och coaching. Du leder och samordnar bemanningen. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. Du bistår förskolechefen med att planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens förskolor. Ett urval av arbetsuppgifter som biträdande förskolechefen har: * Medarbetaransvar * Resursplanering och bemanningsplanering * Arbetsmiljöfrågor * Medverka vid rekrytering av medarbetare * Medverka vid rehabilitering av medarbetare.

Kvalifikationer
* Pedagogisk utbildning gärna på högskolenivå och erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet. * Väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. * Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. * Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Som person fattar du nödvändiga beslut som leder verksamheten framåt. Vi ser att du är strukturerad och har förmåga att organisera med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. Varmt välkommen med din ansökan!

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Rosita Eriksson
Telefon 0709-57 88 59
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Vårt förskoleområde består av förskolorna Bryggan, Fregatten, Galjonen och Droppen. Nu finns möjligheten att bli en del av vårt härliga team då vi söker en biträdande förskolechef till Bryggans förskola som består av åtta avdelningar. Vår ledningsorganisation består av en förskolechef, tre biträdande förskolechefer och tre förste förskollärare. Vi har en stark vi-känsla och tänker på vårt område som ett gemensamt ansvar för att medarbetare och barn ska få den bästa möjligheten till utveckling och lärande. När nu en av våra biträdande förskolechefer går över i ett annat uppdrag söker vi dig som vill vara med och skapa Barnens bästa förskola! Havsutsikt och närhet till strandmiljö för att upptäcka och utforska samt möjligheten för dig att ta ett dopp i havet innan eller efter jobbet, gör detta område till en attraktiv arbetsplats. Vi har ett nära samarbete vilket ger ovärderliga förutsättningar för bland annat gemensam utveckling. Vi har ett pågående utvecklingsarbete med pedagogiska lärmiljöer som utgår från barns erfarenheter, erbjuder upplevelser och skapar utmaningar för lärande och utveckling. I arbetet med att skapa en röd tråd i vårt förskoleområde har vi demokratisk valt ut fyra ledord framtagna ur läroplanen; framtidstro, trygghet, kommunikation och utveckling. Vi lägger stor vikt vid likvärdighet och har en gemensam samsyn. I vårt förskoleområde ser vi varje barns enskilda kompetens och förutsättning. Förskolans läroplan ska ligga som ett ankare i verksamheten. Som pedagogiskt verktyg har varje förskola ett lekotek med material kopplat till läroplanen uppbyggt av förste förskollärarna samt ett förskolebibliotek. Varje förskola har även kuber på avdelningarna. För att kunna utforska resten av Malmö stad finns elcyklar och bussvagnar att tillgå.