Barnskötare sökes till förskolorna i Oxie

Barnskötare sökes till förskolorna i Oxie

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Som vikarie kan det innebära både att vikariera på särskild avdelning och även att stödja olika avdelningar där det finns frånvaro av olika slag. Vikariaten kan vara allt från några veckor till några månader.

Kvalifikationer
* Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. * Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. * Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av att arbeta med IKT, tillsammans med barnen. Erfarenhet av att arbeta projektinriktat värdesätts. Som barnskötare på förskolorna i Oxie vill vi att du ser dig som medforskare på barnens upptäcktsfärder, där deras intresse, erfarenheter och behov ligger till grund för verksamhetens utformning. Vi ser gärna att du är utbildad barnskötare, eller har erfarenhet av att arbeta på förskola sedan tidigare, och att du har erfarenhet kring att använda olika digitala medel i undervisningen, tillsammans med barnen.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Linda Holmqvist Andersson
Telefon 0723-56 97 03
Email Mejla Linda Holmqvist Andersson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 24 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Förskoleområdet där Solglimtens- Svängedammens-, Linbärets-, Lillstjärnans samt Diamantens förskola ingår, är i behov av barnskötare, både för kortare och lite längre vikariat. Vi vill att barnens nyfikenhet och intresse ska ses som utbildningens motor, genom att skapa intressanta och meningsfulla sammanhang i vardagen genom projekterande arbetssätt. Samtliga förskolor har en gemensam nyfikenhetsfråga, som ska genomsyra och hålla samman projekten. Nyfikenhetsfrågan är Barnens tankar kring, med betoning på att utbildningen ska vara barnens, där det är barnen som är huvudpersonerna i utformandet. Förskolornas fokus detta läsår är att utveckla lärmiljöerna, såväl inomhus som utomhus. Förskolan arbetar även med att utveckla utomhuspedagogiken samt att använda digitala verktyg som ett komplement till undervisningen. Det finns även kompost och odlingslådor på gården där barn och vuxna tillsammans skapar en djupare förståelse från jord till bord. Utbildningen på förskolorna och den undervisning som bedrivs ska genomsyras av ett tydligt barnfokus, där barns förmågor, intressen och nyfikenhet tas tillvara på.