Barnskötare sökes till förskoleområde i Oxie

Barnskötare sökes till förskoleområde i Oxie

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Som barnskötare vill vi att du ser dig som medforskare på barnens upptäcktsfärder, där deras intresse, erfarenheter och behov ligger till grund för verksamhetens utformning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på förskola sedan tidigare, och att du har erfarenhet kring att använda olika digitala medel i undervisningen, tillsammans med barnen. Som vikarie kan det innebära både att vikariera på särskild avdelning och även att stödja olika avdelningar där det finns frånvaro av olika slag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation samt vana av att arbeta med IKT, tillsammans med barnen. Erfarenhet av att arbeta projektinriktat värdesätts.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Pernilla Tell
Telefon 0723-50 68 61
Email Mejla Pernilla Tell
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 2 dec (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vårt förskoleområde i Oxie har fem förskolor som är i behov av utbildade barnskötare, både för kortare och lite längre vikariat. Våra förskolor är Byängen, Oxiegården, Oxievång, Tegelmuren och Nicke Pings förskola. Förskolorna ingår i samarbete med varandra och utvecklar just nu barnens förståelse för dess påverkan av miljön, som ett led i att skapa mer hållbar livsstil. Fokus under pågående verksamhetsår är bland annat att utveckla lärmiljöerna, både inomhus som utomhus, så att barnen dagligen möter både inbjudande och tillgängliga miljöer som lockar till lustfyllt lärande. Verksamheterna och den undervisning som bedrivs ska genomsyras av ett tydligt barnfokus, där barns förmågor, intressen och nyfikenhet tas tillvara på.