Barnskötare sökes till cykelavdelning på Almängen och Spinneriets förskolor

Barnskötare sökes till cykelavdelning på Almängen och Spinneriets förskolor

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Som barnskötare på en cykelavdelning arbetar du tillsammans med förskollärare för att utveckla uteverksamheten på förskolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. * Har ett genuint intresse av att arbeta med utomhuspedagogik.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Anne Tomelius
Telefon 0708-72 21 85
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Almängen och Spinneriets förskolor är belägna i södra Malmö med närhet till parker och grönområden. På våra cykelavdelningar har vi kapacitet för 12 barn i åldern 3-5. På cykelavdelningarna bedrivs utbildning huvudsakligen utomhus mellan klockan 9-15. Avdelningarna har två cyklar att tillgå med plats för 6 barn i varje cykel. Cyklarna har batteri och servas regelbundet. På förskolorna i området har arbetslagen 1,5 timmars gemensam verksamhetsutvecklingstid per vecka. Förutom två verksamhetsutvecklingsdagar per termin har vi även pedagogiskt forum två gånger per termin där vi fördjupar oss i lärande och undervisning, värdegrundsarbete, barnsyn, pedagogisk dokumentation, mm. Alla avdelningar har en veckoplanering där det tydligt framgår hur en vecka på avdelningen ser ut. Inom dessa ramar utgår vi utifrån barnens intressen där vi sedan skapar lärmiljöer som utmanar, utvecklar och möter barnen där de befinner sig. I förskoleområdet ingår fyra förskolor. Under läsåret 2018-2019 har vi gemensamma utvecklingsområden. Vi kommer att arbeta med fokus på jämställdhet inom våra utvecklingsområden som är normer och värden, omsorg samt alla barns rätt till stöd. Under hösten kommer vi att ha en gemensam verksamhetsutvecklingsdag för alla fyra förskolor. Inom förskoleområdet strävar vi efter att allas individuella kompetenser ska användas på bästa sätt.