Barnskötare sökes till Hålsjöns och Svansjöns förskolor

Barnskötare sökes till Hålsjöns och Svansjöns förskolor

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Verksamheten ska genomsyras av engagerade pedagoger som skapar förtroendefulla relationer, har höga förväntningar, ställer rimliga krav och anpassar sitt arbetssätt efter barnens förutsättningar, behov och vilja att lära. Leken ska värdesättas då vi vet att den utmanar och inspirerar barnen i deras lärande. Som barnskötare deltar du i den pedagogiska verksamheten i form av planering, genomförande, utveckling och dokumentation i det pedagogiska arbetet tillsammans med arbetslaget utifrån aktuella styrdokument. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som genomsyras av nyfikenhet och vilja att tänka nytt tillsammans med utbildade kolleger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Vi söker nu dig som är drivande, engagerad barnskötare och som tillsammans med oss vill anta utmaningen i ett arbete för barnens bästa förskola. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg. Hos oss är det viktigt att du är intresserad utav att samarbeta över arbetslagsgränserna och att du är ansvarstagande och villig att driva din och verksamhetens utveckling framåt. Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp. Vi vill ta ett gemensamt kliv framåt. Vill du vara med?

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
Mer info
Kontaktperson Hampus Jonsson
Telefon 0703-36 02 61
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Båda förskolorna har nära till natursköna områden och fina promenadstråk som väcker intresse för utforskning tillsammans med barnen. Förskolorna är nybyggda med stora ljusa lokaler och tillagningskök med engagerade kockar samt bibliotek och ateljé. Utemiljöerna ger möjlighet till utforskande och kreativa lekar. Det finns plats för 162 barn på respektive förskola som är fördelade på 9 avdelningar var. En avdelning på varje förskola arbetar med uteprofil och tar sig runt i Malmö Stad med hjälp av cyklar. På förskolorna samarbetar arbetslagen med sin tvillingavdelning som ligger vägg i vägg. Alla medarbetare bidrar med olika kompetenser som vi tillvaratar och utnyttjar på hela förskoleområdet. Vi har ett samarbete i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument, tillsammans med ett nära ledarskap av förste förskollärare och biträdande förskolechefer som dagligen är på respektive förskola.