Barnskötare sökes till Hålsjöns förskola

Barnskötare sökes till Hålsjöns förskola

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Vi söker en barnskötare med intresse för att arbeta som stöd åt barn med autism/utvecklingsförsening. Arbetet innebär att du kommer ha ansvar för ett barn och dess utveckling under 30h/vecka och för resterande barn i gruppen 10h/vecka. Du kommer att tillhöra ett arbetslag med tre andra kollegor och arbeta med de äldre barnen. I arbetet kan det förekomma tunga lyft även om detta givetvis ska försöka att undvikas. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med vårdnadshavare, specialpedagog och habilitering. Utbildning erbjuds i samarbete med specialpedagog och habilitering.

Kvalifikationer
* Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. * Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. * Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi ser gärna att du har erfarenhet utav arbete med barn i behov utav särskilt stöd. Arbetet kan innebära en viss belastning för kroppen därför är det en förutsättning att du är i fysisk god form. Vi önskar att du har kunskap om autism och utvecklingsförsening samt erfarenhet utav arbetet med barn med särskilt behov. Då arbetet även innebär en viss kunskap i dokumentation så ser vi att du har goda skriftliga kunskaper samt datorvana. Du kommer att ansvara för att arbeta med barnets utvecklingsmål, göra uppföljningar och tillsammans med specialpedagog och vårdnadshavare skriva handlingsplaner. Du kommer även att vara delaktig i uppföljningsmöten tillsammans med habilitering, vårdnadshavare, specialpedagog och ledning.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Linda Ahlholm
Telefon 0734-29 27 03
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 27 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Hålsjöns förskola är belägen vid området Bellevuegården. Förskolan har nära till natursköna områden och fina promenadstråk som väcker intresse att utforska tillsammans med barnen. Förskolan är endast 4 år gammal och inrymmer 9 avdelningar varav en med uteprofil. Vår förskola har stora ljusa och fräscha lokaler samt en ateljé och ett barnbibliotek. Vår utemiljö betyder mycket för oss och vi har stora gårdar som inbjuder till lust, utforskande och kreativ lek. På Hålsjöns förskola är de yngre barnen fördelade på fyra avdelningar på bottenplan och de äldre barnen är fördelade på fyra avdelningar på övreplan samt vår uteavdelning. Vi är noggranna med att nyttja och ta tillvara på våra medarbetares olika kompetenser över hela vårt område. Vi samarbetar i form av kollegialt lärande där pedagoger möts för att diskutera verksamhetsnära frågor utifrån förskolans styrdokument. På vår förskola arbetar vi med Grön Flagg och grunden i vårt arbete är inflytande, allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens idéer och nyfikenhet. Vi vill tillsammans förändra världen och ge våra barn möjligheten att arbeta med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Vi ser barn och föräldrars delaktighet som en resurs och viktig beståndsdel i vårt arbete med att utveckla vår verksamhet och därför arbetar vi med barn- och föräldraråd. Hos oss möts du utav en välkomnande atmosfär och här arbetar engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp.