Barnskötare sökes till Gullkragens förskola

Barnskötare sökes till Gullkragens förskola

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. Erfarenhet av barnskötararbetet ses som meriterande men är inte ett krav. Utländsk lärarutbildning kan ses som meriterande. Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt - olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. För att trivas på Gullkragen tror vi att du är engagerad, samarbetsvillig och vill utvecklas tillsammans kollegor efter rådande forskning kring barn och förskoleverksamhet. Vi söker dig som har ett stort engagemang för barnen och framtiden och som vill göra skillnad. Du har ett driv att utmana barnen i någon av de 100-språken (estetik, musik, skapande, odling osv) och ser uteverksamheten som en viktig del i verksamheten. Du är nyfiken och vågar låta barnen visa vägen.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Marie Järnström
Telefon 0729-64 23 68
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 23 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gullkragens förskola är en nybyggd förskola med stora och ljusa lokaler. Gullkragen ligger i ett grönområde och har en stor grönskande gård med både planerade lekytor, så som gungor och lekställning, och naturytor med uppväxta träd, buskar och stockar. På gården finns det möjlighet till egen odling. Eftersom lokalerna är anpassade efter förskoleverksamhet ges barnen på Gullkragens förskola möjlighet till undervisning både i större och mindre grupper. På alla avdelningar finns det ateljéer vilket ger möjlighet att jobba med skapande och samarbete. Gullkragens förskola står barnens lek och lärande i fokus. Verksamheten präglas av glädje, lek, undervisning och 100-språklighet. Den pedagogiska miljön är föränderlig och följer barnens intresse och temat. Barn och föräldrar ska känna sig viktiga, delaktiga och trygga på förskolan. Vi ser det som enormt viktigt att du i ditt arbete vill göra skillnad för barnen och framtiden. Barnen delas in i mindre grupper under dagen beroende på deras intresse och/eller förskolans planerade aktiviteter. Att uppmuntra och stärka barnens inflytande är en viktig del i verksamheten. På Gullkragen lägger vi stor vikt vid ett gott bemötande och att ta tillvara barnens nyfikenhet och intresse. Vi arbetar för att erbjuda en tillgänglig, föränderlig och utvecklande miljö där barnen är delaktiga i processen.