Barnskötare sökes till Granbackens förskola

Barnskötare sökes till Granbackens förskola

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning. Du kommer att ges möjlighet att ansvara för planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten i samarbete med kollegor i arbetslaget i enlighet med läroplan, skollag och lokala planer. På olika sätt är du med och skapar inspirerande lek- och lärmiljöer, både ute och inne, efter barnens behov och intressen. Du ska tillsammans med dina kollegor på hela förskolan göra detta till en förskola som alla barn, föräldrar och personal går till med glädje. Vi söker nu dig som vill anta den utmaning det innebär att vara med att utveckla och driva denna verksamhet tillsammans med barn, föräldrar och kompetenta kollegor.

Kvalifikationer
* Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. * Vi söker dig som har arbetat i minst 3 år stadigvarande arbete på en avdelning. * Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Som barnskötare har du utbildning från Barn och Fritidsprogrammet. Du är väl förtrogen med ditt uppdrag enligt Lpfö 98/10 och dokumenterar, följer upp och utvärderar den pedagogiska verksamheten tillsammans med barn och arbetslaget. Erfarenhet från arbete på förskola är positivt. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är ansvarstagande, flexibel och kan arbeta både självständigt och i grupp samt ser samarbetet med föräldrarna som en viktig del av arbetet. Är du en positiv person som har ett brinnande intresse för att arbeta med barns utveckling, då är du välkommen till oss. Du är flexibel och har förmågan att anpassa verksamheten efter barnens intressen och behov. Du utvecklar och förändrar verksamheten tillsammans med dina kollegor och har barnens reflektioner som utgångspunkt. Du är även initiativrik och har god kommunikationsförmåga med både barn, kollegor och föräldrar. Du har såklart en glad och positiv framtoning som inger förtroende.

I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag! Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Lena Nilsson
Telefon 0766-08 52 88
Email Mejla Lena Nilsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Granbackens förskola finns i helt nybyggda lokaler placerade i Bulltofta rekreationsområde. Utemiljön inbjuder till lek, utforskande och lärande. Förskolans barn och pedagoger går ut i Bulltofta rekreationsområde flera gånger i veckan för utmaningar och nära naturupplevelser. Granbackens förskola ingår i Förskoleförvaltningens område Öster 2. Inom området strävar vi efter likvärdighet, samsyn, kollegialt lärande och vill på olika sätt vidareutveckla våra verksamheter samt dig som arbetar hos oss.