Barnskötare sökes till Björkhagens förskola

Barnskötare sökes till Björkhagens förskola

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.

Kvalifikationer
* Vi söker dig som är utbildad barnskötare och är insatt i läroplanen. * Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola. * Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. För att lyckas i rollen som barnskötare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: * Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. * Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. * Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. * Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi söker dig som har lång erfarenhet att starta upp nya barngrupper där anknytning och relationsskapande är ett bärande förhållningssätt. Samt att du är trygg i din yrkesroll och väl insatt i förskolans uppdrag vilket gör att du kan introducera barn och vårdnadshavare på ett tryggt sätt. Vi söker dig som har kunskap kring anknytning och relationsskapande samt en god förmåga att introducera vårdnadshavare i förskolans uppdrag.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Camilla Olsson
Telefon 0723-509840
Email Mejla Camilla Olsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.malmo.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar Februari 2018 flyttade Björkhagens förskola in i sina alldeles nybyggda förskolor på Disponentgatan. I vårt hus finns sex avdelningar fördelade på våning ett och våning två. På tredje våningen finns vårt kök där förskolans mat lagas, ett förskole bibliotek samt funktionella vuxenutrymmen. Förskolan har stora gemensamma ytor för barnen som är utredda med material för rörelse, skapande och utforskande av natur och teknik. På Björkhagen finns ett väl inarbetat arbetssätt som går ut på att vi skapar pedagogiska miljöer och mötesplatser för barnen utifrån deras intressen och behov. Barnen är indelade i homogena åldersgrupper som flyttar genom huset allt eftersom de växer. När det är dags för gruppen att lämna sin miljö och komma till nästa följer en pedagog med. Detta ger en långsiktig och hållbar relation mellan, barn, pedagoger och vårdnadshavare. Det bidrar också till en gemensam värdegrund och barnsyn i hela verksamheten, eftersom de vuxna samarbetar i olika konstellationer över tid. Björkhagens förskola erbjuder alla barn en hög nivå på grundverksamhet och har kommit långt i at ta vara på barnens intresse. Vi arbetar med gemensamma teman i huset som tillåts spreta i de olika grupperna.