Eolus Vind söker Etableringschef

Eolus Vind söker Etableringschef

Nu söker vi en chef inom etablering - med rätt kompetens, ledarerfarenhet och en öppen inställning samt stort intresse för vindkraftsbranschen. Du kommer att vara del av vår spännande expansionsresa i Norden och Baltikum.

Tjänsten och arbetsuppgifter
Rollen har huvudansvar för vår etableringsfunktion och du blir ansvarig chef för denna funktion. Du kommer att efterträda vår nuvarande Etableringschef som gått i pension under 2019. Rapportering sker till Vice VD som idag är tillförordnad chef i detta uppdrag.

Som Etableringschef kommer du att ansvara för hela etableringsprocessen från upphandling till byggnation. Detta inkluderar i de flesta projekten; "Balance of Plant" i form av vägar, fundament och internt nät samt anslutningen till det externa elnätet. Utöver dessa civil works-delarna inkluderas installationen av vindturbinerna. Ditt ansvar är att se till att rätt personer, både internt och externt, är involverade i de olika delarna av etableringsprocessen samt övergripande tillse att byggnationerna löper på enligt tid och budget.

I dagsläget har vi en ordervolym på drygt 7 miljarder med stora projekt i Bäckhammar (SE - 130 MW), Stigafjellet (NO - 30 MW) och Øyfjellet (NO - 400 MW).

Vid sidan av resultatansvaret för funktionen och att driva denna verksamhet framåt enligt strategi och affärsplan ligger en stor del av arbetet på att utveckla teamet via dig och ditt ledarskap. Inom etableringsfunktionen arbetar idag totalt fem kompetenta medarbetare och därutöver ett stort antal konsulter som är redo att utveckla nästa generations vindkraft.

Din placering föreslås främst vara på kontoren i Malmö och/eller Hässleholm där också vår ledning och vårt huvudkontor är placerade. Även en placering på något av följande kontor kan vara aktuell; Göteborg eller Halmstad. Resor i tjänsten förekommer, med mer eller mindre intensiva perioder.

Din profil
  • Akademisk bakgrund som ingenjör, gärna med inriktning på byggteknik
  • Erfarenhet av byggnation och projektledning
  • Erfarenhet från energibranschen eller annan processindustri
  • Dokumenterad erfarenhet av ledning av byggnadsprojekt
  • Erfarenhet av att leda och utveckla personal
  • Vindkraftserfarenhet är en stor merit men inget krav
  • Engelska och svenska i tal och skrift
  • B-körkort
Personliga egenskaper
Projektledning är en tydlig del av ditt arbetsliv och du drivs av att utveckla olika samarbeten och relationer med kunder, leverantörer och andra stakeholders. Ditt driv och din positiva inställning är entreprenöriell. Kopplingen mellan mål, budget och resultat är något som driver dig och ditt ledarskap. Ditt arbetssätt är strukturerat och metodiskt och processer är något du tycker om att arbeta genom och utveckla i ditt och teamets dagliga arbete.

Du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar såväl inom olika arbetssätt och teknikområden men även avseende teamen och dina medarbetare. Du är tydlig och kommunikativ med stort engagemang. Vi lägger stort fokus på våra värderingar; Ansvar, Delaktighet, Resultat och Förtroende. Ett värderingsstyrt ledarskap är något vi därför värdesätter högt. Att bygga och utveckla team är något du har bred erfarenhet av och tycker är utvecklande för dig som person och i detta kännetecknas du av din bibehållna entusiasm och energi.

Vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är dock det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt.

Vi erbjuder
Ett omväxlande och stimulerande arbete i ett av Sveriges ledande vindkraftsföretag. Eolus är ett växande kunskapsföretag med bibehållen entreprenöriell anda, där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Eolus kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Ansök
Du söker tjänsten genom att klicka på "sök tjänst". Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Sista ansökningsdag är 2020-03-26, dock med löpande urval.

För frågor om tjänsten kontakta Love Löfvin Rosén tfn 0768 54 71 45 som hanterar processen i denna rekrytering, email: love.lofvin.rosen@eolusvind.com alternativt vår Operativa chef och Vice VD Marcus Landelin, tfn 0703 25 57 78, email: marcus.landelin@eolusvind.com

Om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av mer än 615 vindkraftverk med en effekt om över 1 200 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta nära 1 250 MW åt kunder varav cirka 690 MW är i drift.

Eolus Vind AB har över 21 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)