Eolus Vind söker Elnätschef

Eolus Vind söker Elnätschef

Nu söker vi en chef inom elnät och nätanslutningar - med rätt kompetens, ledarerfarenhet och en öppen inställning samt stort intresse för vindkraftsbranschen. Du kommer att vara del av vår spännande expansionsresa i Norden och Baltikum.

Tjänsten och arbetsuppgifter
Du får ansvar för vår elnätsfunktion och blir ansvarig chef för denna del av bolaget. Rapportering sker till vår Etableringschef.

Som Elnätschef kommer du att ansvara för nuvarande nätanslutningar inom byggnation (Sverige och Norge) men även för att bevaka nya anslutningsprojekt samt ha löpande kontakt med Nätägare inom vår projekteringsportfölj (Norden och Baltikum). Detta inkluderar exempelvis följande uppgifter:
 • Utvärdera tekniska lösningar som är kommersiellt gångbara (inkl Capex och Opex "tariffer") i våra projekt i tidig fas. Därefter utveckla lösningar för anslutningarna samt förhandla anslutningsofferter med olika nätbolag
 • Fördimensionera interna nät och identifiera en budget
 • Ta fram upphandlingsunderlag för elentreprenader
 • Handla upp och ha ett övergripande ansvar för elkonsulter
 • Kontrollera abonnemang, anslutningar och se till att det följer gällande krav
 • Följa upp elentreprenaden under byggskedet
 • Vara behjälplig i DD-processer
 • Ha kontakt med turbinleverantörer gällande elinstallation och Scada-frågor och se till att deras krav efterlevs
Ditt ansvar som chef är att se till att rätt personer, både internt och externt, är involverade i de olika delarna av nätanslutningsprocessen. Du kommer att vara länken som koordinerar våra anslutningar mellan våra utvecklingsprojekt och projekten i etablering.

En VD-roll i Eolus Elnät AB kan även bli aktuell vid sidan av ditt ansvar som Elnätschef.

Vid sidan av resultatansvaret för olika projekt och att driva denna verksamhet framåt enligt strategi och affärsplan ligger en stor del av arbetet på att utveckla projekt-teamet via dig och ditt ledarskap.

Din placering föreslås främst vara på kontoren i Malmö och/eller Hässleholm där också vår ledning och vårt huvudkontor är placerade. Även en placering på något av följande kontor kan vara aktuell; Göteborg eller Halmstad. Resor i tjänsten förekommer, med mer eller mindre intensiva perioder.

Din profil
 • Akademisk bakgrund som ingenjör, gärna med inriktning på energi eller elsystem
 • Erfarenhet från energibranschen eller annan processindustri
 • Erfarenhet av energidistribution och nätanslutningar
 • Dokumenterad erfarenhet av elentreprenad och upphandling
 • Erfarenhet av att leda och utveckla personal
 • Vindkraftserfarenhet är en stor merit men inget krav
 • Engelska och svenska i tal och skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Projektledning är en tydlig del av ditt arbetsliv och du drivs av att utveckla olika samarbeten och relationer med kunder, leverantörer och andra stakeholders. Ditt driv och din positiva inställning är entreprenöriell. Kopplingen mellan mål, budget och resultat är något som driver dig och ditt ledarskap. Ditt arbetssätt är strukturerat och metodiskt och processer är något du tycker om att arbeta genom och utveckla i ditt och teamets dagliga arbete.

Du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar såväl inom olika arbetssätt och teknikområden men även avseende teamen och dina medarbetare. Du är tydlig och kommunikativ med stort engagemang. Vi lägger stort fokus på våra värderingar; Ansvar, Delaktighet, Resultat och Förtroende. Ett värderingsstyrt ledarskap är något vi därför värdesätter högt. Att bygga och utveckla team är något du har bred erfarenhet av och tycker är utvecklande för dig som person och i detta kännetecknas du av din bibehållna entusiasm och energi.

Vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är dock det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt.

Vi erbjuder
Ett omväxlande och stimulerande arbete i ett av Sveriges ledande vindkraftsföretag. Eolus är ett växande kunskapsföretag med bibehållen entreprenöriell anda, där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Eolus kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Ansök
För frågor om tjänsten kontakta Love Löfvin Rosén tfn 0768 54 71 45 som hanterar processen i denna rekrytering, email: love.lofvin.rosen@eolusvind.com alternativt vår Operativa chef och Vice VD Marcus Landelin, tfn 0703 25 57 78, email: marcus.landelin@eolusvind.com

Om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av mer än 615 vindkraftverk med en effekt om över 1 200 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta nära 1 250 MW åt kunder varav cirka 690 MW är i drift.

Eolus Vind AB har över 21 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)