Inköpare / CSR ansvarig inköp

Inköpare / CSR ansvarig inköp

 

Vill du jobba i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice med tillhörande service.

Vi driver stolt branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat.

 

Inköpare / CSR ansvarig inköp
till Malmö

Till vår inköpsorganisation i centrala Malmö, vid Triangeln, söker vi ny en ny kollega och stjärna. 

 

"Hållbarhet och CSR är en del av vårt DNA och också något som personligen ligger mig nära, därför är jag oerhört glad och stolt över att Elis ligger i framkant inom detta område.

För inköpsavdelningen är detta en av de arbetsuppgifter som står överst på agendan, givetvis tillsammans med traditionella inköpsområden som att hålla koll på kostnad, kvalitet och tid. Inköpsavdelningen består av ett team glada och intresserade medarbetare som har som främsta uppgift att supportera övriga organisationen med alla inköpsrelaterade frågor.

Vi behöver nu hitta en inköpare som brinner för att göra bra affärer och vill utvecklas inom CSR och hållbarhet. Du kan också var en person som har ett stort CSR och hållbarhetsfokus och vill utveckla dina affärsmässiga sidor. Vi kommer tillsammans hitta din plan för att du skall utvecklas på bästa sätt.  

-  Patrik Nyholm, Inköpschef

 

Vad innebär rollen?
I rollen som inköpare indirekt material / CSR ansvarig kommer du att arbeta primärt med indirekta inköp, men i arbetsuppgiften ingår även att vara ansvarig för hållbarhet och CSR på inköpsavdelningen. Du kommer att arbeta tätt med anläggningarna för att hjälpa och styra dem vad det gäller indirekta inköp bland annat inom områdena maskiner, fastighet och övrigt indirekt produktionsmaterial. Leverantörsbasen består av befintliga och potentiella nya leverantörer och tillsammans med dem jobbar du för att hitta bäst pris och leveranstid.

Du har fullt ansvar för större upphandlingar inom ditt område. Uppföljning av orderbekräftelser och leveranser är en naturlig del i arbetet och du kommer även att jobba tillsammans med vår ekonomiavdelning för att hantera våra maskin och fastighetsrelaterade investeringar. 

Utöver det indirekta inköpet så kommer du att driva inköpsavdelningens CSR arbete. Detta görs tillsammans med våra leverantörer för att säkra upp transparensen bakåt i leverantörskedjan och att verifiera detta arbete för våra kunder. Dels sker det genom att supportera säljfunktionen vid upphandlingar, dels genom ett utskick som årligen utvärderar våra leverantörer. 

Tjänsten har inget frekvent resande, men besök hos leverantörer och på våra anläggningar kan förekomma. 

Du kommer att jobba i väl utarbetade processer, men vi är alltid öppna för förbättringar. Tjänsten är på heltid och du rapporterar till inköpschefen. 

Vem är du?
Vi tror att rätt person är prestigelös, framåt, har förmåga att slutföra åtaganden och en affärsmässig helhetssyn. Du behöver ha erfarenhet från liknande tjänst och har förmågan att se vad som är mest lönsamt för bolaget. Du har en kommunikativ ådra, bra ordning och reda samt trivs med och i förhandlingar. Du har grundläggande kunskap och intresse av att jobba med CSR och hållbarhetsfrågor inom inköp. 

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vad kan du?
Det är meriterande om du har arbetat i någon form av tillverkande verksamhet eller inom textilindustrin tidigare, men detta är inget absolut krav. Du har en relevant högskoleutbildning och behärskar engelska i tal och skrift. 

Varför ska du välja Elis?
Vi erbjuder en anställning i ett stabilt företag, en trevlig arbetsmiljö med fantastiska kollegor. Vi är måna om våra anställda och kommer att se till att du får all nödvändig utbildning och löpande coachning. Det finns goda framtida utvecklingsmöjligheter i bolaget. 

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Nyholm, inköpschef, på tfn 070-550 65 43. 

Välkommen att registrera din ansökan med ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut - så skicka in din ansökan redan idag! 

Sista ansökningsdag är söndagen den 27 juni 2022. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Elis är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för kunden genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd- och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden erbjuder vi våra produkter och tjänster i totalekonomiskt fördelaktiga hyrkoncept. Elis är ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1400 medarbetare och omsätter 2,1 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 24 anläggningar spridda över landet.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare, Transport & Logistik, Inköp, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://career.masterhelp.se/mh-jobb/gds
Sista ansökningsdag 6 sept 2022 (62 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb hjälper företag att rekrytera all typ av personal på egen hand - med hjälp av vårt rekryteringsverktyg och effektiv platsannonsering. Vi har över 25 års erfarenhet om när, var och hur man lyckas nå ut till rätt personer.