Hållbarhetskoordinator

Hållbarhetskoordinator

 

Vill du jobba i ett framgångsrikt, internationellt och marknadsledande företag? Vi är ett av Sveriges 500 största bolag. En av våra framgångsfaktorer är att vi erbjuder våra kunder marknadens bästa och bredaste produktsortiment inom textilservice med tillhörande service. 

Vi driver stolt branschens mest ambitiösa hållbarhetsagenda genom våra högt satta mål för textil, människor och klimat.

 

Hållbarhetskoordinator
till huvudkontoret i centrala Malmö

Elis har hållbarhet i fokus och vi är certifierade mot de 17 globala målen för hållbar utveckling. Självklara ambitioner är uppföljning och att förbättra vår miljöprestanda, använda etiska affärsmetoder och ställa krav på leverantörer. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001, miljöcertifierade enligt ISO 14001 och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001 med ett gemensamt verksamhetssystem. 

 

”På Elis har vi stort fokus på människor, planeten och hur vi kan göra våra textilier och flöden än mer cirkulära. Vi ligger i framkant med att hitta lösningar på utmaningar som branschen står inför och arbetar för en bestående systemförändring.

Som nytillträdd hållbarhetschef vill jag jobba för att ta oss till nästa nivå. Jag kommer närmast ifrån bygg- och fastighetsbranschen där klimat, arbetsmiljö och miljö har stått högt på agendan sedan länge. Detta tar vi med oss på vår resa inom textil- och tvättservice och arbetar aktivt för att öppna upp för nya samarbeten och cirkulära lösningar.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt hållbarhetsteam, där du kommer att vara en viktig medarbetare för att vi ska få ihop helheten!”

- Ulrika Viderum, hållbarhetschef

 

Vad innebär rollen som hållbarhetskoordinator?
Ditt arbetsområde omfattar i första hand hållbarhetsfrågor, men kommer också att handla om andra på QEHS-avdelningens förekommande arbetsuppgifter. 

Som hållbarhetskoordinator kommer du att arbeta med övergripande kemikaliefrågor såsom kemikaliesubstitution, markföroreningar, avfallsfrågor, vattenrening samt medverka till att lägga upp och planera för framtida hållbarhetsfrågor inom verksamheten. Du kommer också att vara en kontakt mot myndigheter, branschorganisationer och leverantörer. 

Vidare kommer du att agera som specialist och stöd till våra tvätterier för att säkerställa att rutiner och processer fungerar och följs. Du kommer även att medverka till att utveckla och underhålla vårt verksamhetssystem inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. 

Du kommer att ingå i ett härligt team med kollegor på huvudkontoret. Utöver så finns det ett 30-tal medarbetare som har uppdrag som lokala miljö- , kvalitets- och arbetsmiljöutvecklare samt ett team för interna revisioner. 

Vem är du?
För att lyckas i tjänsten behöver du ha ett systematiskt och strukturerat arbetssätt. Du motiveras av att analysera indata, granska uppgifter och följa upp. Du drivs av att jobba mot gemensamma mål, men kan arbeta självständigt och fokuserat. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. 

Vad kan du?
Du har en relevant högskoleutbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med hållbarhetsfrågor samt erfarenhet av effektmätning. Du bör kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. B-körkort är ett krav då tjänsten innebär resande till våra anläggningar i hela Sverige.  

Varför ska du välja Elis?
Du får vara med på en inspirerande resa med ett företag som har ett starkt varumärke och ett företag som vi är stolta över där hållbarheten står högt på dagordningen. Vi är branschledande och har lång erfarenhet av cirkulära affärsmodeller och arbetar kontinuerligt med förbättringsprocesser. Vi har en fantastiskt trevlig arbetsplats mitt i centrala Malmö med goda pendlingsmöjligheter! 

Ansökan
Låter detta intressant, men du kanske vill veta mer, så är du välkommen att kontakta Ulrika Viderum, hållbarhetschef på tfn 070-823 98 74 

Välkommen att registrera din ansökan, ett personligt brev och CV genom länken nedan. Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag - så skicka in din ansökan redan idag! 
Sista ansökningsdag är söndagen den 20 november 2022.  

Välkommen med din ansökan!

 

 

Elis är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för kunden genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd- och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden erbjuder vi våra produkter och tjänster i totalekonomiskt fördelaktiga hyrkoncept. Elis är ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1400 medarbetare och omsätter 2,1 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 22 anläggningar spridda över landet.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Säkerhet & Skydd, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://career.masterhelp.se/mh-jobb/gds
Sista ansökningsdag 4 jan 2023 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb hjälper företag att rekrytera all typ av personal på egen hand - med hjälp av vårt rekryteringsverktyg och effektiv platsannonsering. Vi har över 25 års erfarenhet om när, var och hur man lyckas nå ut till rätt personer.