Konstruktör med projektledarerfarenhet

Om jobbet

Om företaget

Elbogen Electric är Sveriges ledande leverantör av rationella och säkra elektriska kopplingsutrustningar. Genom vår gemensamma erfarenhet, kunskap och nära samarbete med våra kunder och leverantörer i branschen levererar vi en optimal och framtidssäker lösning som täcker både ekonomi och behov. Elbogen Electric är verksam inom försäljning, konstruktion och tillverkning av kapslad elutrustning. Vi erbjuder allt från mindre elcentraler och kopplingslådor till kompletta kraftentreprenader upp till 24kV. Elbogen Electric har egen plåttillverkning, i form av dotterbolaget Cetec AB. Koncernen har sitt huvudkontor i Malmö och har över hundra anställda. Elbogen Electric levererar både kunskap och tjänster med rådgivning, utformning, byggnation och drift av kundernas automation och eldistribution. Vi kan erbjuda våra kunder kompletta lösningar innehållande såväl konstruktion, tillverkning, montage och driftsättning inom både automation, kraftförsörjning och plåttillverkning. Företagets tjänster är eftertraktade på marknaden och Elbogen Electric är inne i en expansiv fas med fokus på leverans till kunderna. Läs gärna mer om oss på www.elbogenelectric.se

Arbetsuppgifter

Som konstruktör med projektledarerfarenhet erbjuds du en varierad tjänst med fokus på både praktisk ritning i relevanta CAD-program och projektledning. Till denna tjänst söker vi dig som satsar på en framtid inom både konstruktion och projektledning och som stimuleras av en bred roll där du är operativ inom konstruktion, beräkning och aktivt drivande i själva kunddialogen. Detta är en tjänst som passar dig som söker en bred roll där du succesivt axlar allt större projekt snarare än att specialiseras inom ett snävare område. Du kommer att ingå i ett eller flera team beroende på projektens omfattning och rapporterar direkt till ansvarig projektchef. Rollen omfattar konstruktion till cirka 25 % och projektledning till cirka 75 % utifrån ett övergripande perspektiv.

Du kommer arbeta inom ramen för fastlagd budget vilket innebär att leda och ansvara för projektgenomförande inom elektriska kopplingsutrustningar och kraftentreprenader 0-24 kV. Du ansvarar för projektplan avseende konstruktion, montage, FAT, leverans, platsmontage och SAT.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis utöver ovanstående omfatta
  • Budget, tidplan och resursplanering
  • Deltaga i byggmöten och kundevenemang
  • Framtagande av teknisk lösning motsvarande kundens krav
  • Ansvara för inköp av utrustning från underleverantörer
  • Ansvara för kontakter med kund- och underentreprenörer.
  • Merförsäljning
Din bakgrund

Vi antar att du har en relevant elteknisk utbildning, antingen från gymnasium, yrkeshögskola eller högskola. Kanske har du några års tidigare erfarenhet från installationsföretag och valt att studera vid ett senare skede eller så har du en gedigen bakgrund som elkonstruktör och önskar utvecklas i rollen som projektledare? Du kan också ha några års erfarenhet från branschkollegorna men söker efter en arbetsplats där du kan få ta ett större och mer övergripande ansvar för projekt?

Du trivs med att använda CAD-baserade ritprogram, framförallt Elprocad, och känner dig trygg i arbetsuppgifter som berör teknik, konstruktion och kalkylarbete. Vi ser gärna att du har förståelse för affärsmässiga beslut och en god känsla för kundens behov.

Personliga egenskaper

Som person är du socialt smidig och trivs i en roll där du möter många människor. Du är samarbetsinriktad och "laget" går före "jaget". För att bli framgångsrik i tjänsten krävs att du är strukturerad, gillar ordning och reda samt har förmågan att prioritera även under mer hektiska arbetsperioder. Du är van vid och trivs med att driva och ta ansvar och är kundinriktad och serviceminded som person. Du bör kunna arbeta både självständigt och i team, vara flexibel och stimuleras av förändrings- och förbättringsarbete.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tillsvidareanställning/ Heltid/Malmö

Tillträdesdag

Tjänsten ska tillsättas omgående med hänsyn till uppsägningstider/semesterplanering och vi arbetar med löpande urval.

Information

I dessa rekryteringar samarbetar Elbogen Electric med Lernia. Varmt välkommen att kontakta Emilia Westberg, 0722-54 62 39 eller Linda Billstrand 0732-00 57 56, rekryteringskonsulter vid frågor. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Malmö stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör

Ring Linda Billstrand, 073 200 57 56

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

7 sept

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.