Sales Manager inom vindkraft till ENERCON i Malmö

Sales Manager inom vindkraft till ENERCON i Malmö

Vill du tillsammans med oss arbeta för en mer hållbar framtid? Vi på ENERCON har många spännande projekt på gång och för att hinna med förstärker vi nu vårt Sales Team med ytterligare två säljare i form av en junior Sales Manager och en mer senior Sales Manager. Gillar du teknik, är vetgirig och har förmågan att driva långa försäljningsprojekt till avslut? Vi söker två nya kollegor, som tillsammans med oss, vill förse Sverige med förnybar energi. Med bas på vårt huvudkontor i Arlöv driver vi försäljningen av ENERCONS vindkraftverk i Sverige och Danmark.

Vad innebär din roll hos oss?

Som Sales Manager på ENERCON driver du både stora och små försäljningsprojekt, allt från enskilda verk till stora vindkraftsparker. Du ansvarar för att driva försäljningen från första förfrågan till färdigt kontrakt. Beroende på var i försäljningsprocessen, ser arbetsuppgifterna olika ut, allt från förberedande och genomförande av projektanalyser, lönsamhetskalkyler, serviceavtal, presentationer till de slutgiltiga kontraktsförhandlingarna. Som säljare samarbetar du med många olika avdelningar både i Sverige men även internationellt, allteftersom processen fortskrider. Du har ca 30-40 resdagar per år, framförallt i Norden, men även resor till Tyskland och vårt huvudkontor förekommer. Du representerar ENERCON på mässor och branschdagar. Genom vårt eget ”Training Center” och vårt huvudkontor i Tyskland får du löpande utbildning i våra produkter och våra verk, där vi kan skryta med att ha de mest driftsäkra och tekniskt högkvalitativa vindkraftverken på marknaden.

Vem är du?

Som person har du ett stort driv för affärer, du är ambitiös och van att arbeta mot högt uppsatta mål samtidigt som du har ett stort intresse för tekniska lösningar och vindkraft. Du har förmåga att se kundens behov och tycker om att utveckla och underhålla långsiktiga affärsrelationer. Då försäljningsprocessen kan vara lång besitter du tålamod, är lösningsfokuserad samtidigt som du är strukturerad och professionell i din framtoning. Framförallt är du nyfiken med en vilja att sätta dig in i kundens perspektiv och förstå varje enskild affärs drivkrafter. Vi tror därför att du utöver teknik även har förståelse och intresse för lönsamhetskalkyler.

Dina kvalifikationer

Då vi söker både en mer senior och en junior Sales Manager, så tror vi att du antingen är i början av din karriär, eller redan har en del erfarenhet från komplex teknisk försäljning, långa försäljningsprocesser eller större tekniska projekt. Har du tidigare erfarenhet från energibranschen så är det så klart meriterande. Vidare tror vi att du har:
  • Högskole- eller universitetsutbildning inom teknik eller ekonomi
  • God kommunikativ och social förmåga
  • Intresserad av teknik och vindkraft
  • Trygg i att använda MS Office
  • Van användare av Excel
  • Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Förståelse för övriga nordiska språk ses som meriterande
  • Adekvat teknisk och kommersiell kompetens.
  • Erfarenhet av finansierings- och lönsamhetskalkyler är meriterande.
Vi erbjuder

Hos ENERCON får du möjlighet att arbeta på den spännande och expansiva nordiska marknaden, där vi har möjlighet att erbjuda våra kunder den främsta tekniken och produkter i världsklass. Med 20 års närvaro på marknaden har vi idag en stark position, vilket öppnar upp för många möjligheter. Intressanta och varierande arbetsuppgifter med stor möjlighet att påverka sin egen arbetsdag. På köpet får du även ett gäng trevliga kollegor, konkurrenskraftiga förmåner och möjlighet att få verka i en internationell organisation med fokus på innovation och teknisk utveckling.

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på ”ansök nu”. Vi går vi igenom urvalet löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi behöver din ansökan snarast möjligt, dock senast den 28 februari. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post.

Vid frågor om tjänsten kontakta Ylva Lindgren på HR, ylva.lindgren@enercon.de, alternativt på 0730-67 63 66, eller rekryterande chef Claes Jeppsson på claes.jeppsson@enercon.de, eller 0702-305189.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt från annonserings- och rekryteringsbolag.

Om ENERCON GmbH

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med vindkraftsparker på sex kontinenter och i 45 länder. Totalt har vi byggt 30 000 verk med en installerad effekt på 50 GW. I Malmö finns vårt nordiska huvudkontor och runt om i Sverige har vi 20 servicestationer. Läs mer om oss på enercon.de.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Försäljning, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)